Sharon şi Ozzy Osbourne, pasiune la graniţa nebuniei

Publicat pe

Când s-au căsătorit în 1982, toată lumea a crezut că Ozzy e fie sub influenţa drogurilor, fie a alcoolului. Sharon însăşi mărturisea că s-ar fi aşteptat ca el „să aleagă o soţie-trofeu, o blondă voluptuoasă, nu pe mine, brunetă, scundă, grasă, pe jumătate evreică'. După 31 de ani de dependenţe cronice, violenţe ca în ringul de wrestling şi despărţiri zgomotoase, cei doi au trecut iar printr-o perioadă dificilă.

 

NONE

 

Totul a început în primăvară, atunci când a ieşit la iveală că de aproape un an şi jumătate, Ozzy s-a reapucat de consumat dro­guri şi alcool − ceea ce a tulburat echi­librul familiei şi a devastat-o pe Sharon. E lucru ştiut că acestea au fost două dintre dependenţele de-o viaţă ale rockerului, însă era cumva de aşteptat ca la 64 de ani, Ozzy să uite de vicii. Să-şi tragă sufletul după ani şi ani de zbucium şi să se apropie mai mult de profilul bunicului senin şi înţelept. Dar „Prinţul Întunericului' a înţeles că anarhismul este apanajul generaţiei sale, aşa că a rămas fidel coordonate­lor după care s-a ghidat mai bine de şase decenii. A făcut, după propriile confesiuni, mult sex, a băut enorm şi s-a drogat în neştire. Ba mai mult, a încercat, într-un moment de alienare, să o stranguleze pe Sharon, motiv pen­tru care a doua zi s-a trezit în puşcărie. Susţine până astăzi că nu-şi aminteşte terifiantul episod, că nu era „în toate minţile' – a şi recunoscut într-un inter­viu că dintre toate lucrurile pe care le-a pierdut, luciditatea este singurul pe care îl regretă. Însă soţia lui nu va uita probabil momentul în care el s-a repezit la ea cu ochi opaci, repetându-i sacadat şi pe un ton nefiresc: „au decis să te omoare, ei au decis să te omoare'.

 

La bine şi la greu

Viaţa alături de Ozzy a fost, fără nicio îndoială, una din cele mai mari provocări cu care s-a confruntat Sharon. Asta şi boala fatală cu care a fost diagnosticată în 2002. Totuşi, el este iubirea vieţii ei (şi ea a lui), ceea ce a făcut ca lupta să fie mai uşoară. Într-un interviu din 2004, rocke­rul declara că „dacă nu ar fi fost Sharon, aş fi fost mort până acum. În anii 70, eram atât de speriat, încât obişnuiam să cânt doar într-o parte a scenei. Ea m-a încurajat şi aşa am ajuns cel pe care îl cunoaşteţi.' Nu e de mirare că atunci când a aflat că Sharon are cancer la colon, s-a temut vreme de 9 luni să doarmă în acelaşi pat cu ea. Se gândea că soţia lui ar putea muri în timpul nopţii, iar el s-ar trezi dimineaţa lângă trupul ei inert şi rece.

 

Ozzy

Căsătoria lor aminteşte în bună măsură de cea a lui Elizabeth Taylor şi Richard Burton – cu certuri aprinse şi violenţe atroce urmate de împăcări nesperate. În ce priveşte partea „dark' a relaţiei lor, comparaţia cu familia Adams este foarte la îndemână, deşi nici Morticia, nici Gomez Adams n-au fost niciodată atât de pasionali. „Certurile noastre sunt legendare. Ne băteam groaznic.

 

La un concert, Ozzy a ieşit în fugă de pe scenă în timpul unui solo de chi­tară, a alergat până în culise ca să se bată cu mine, apoi a revenit în faţa pu­blicului să termine de cântat', a poves­tit Sharon Osbourne.

 

Citeşte continuarea în pagina următoare!

 

Drama unui anxios

O altă problemă a lui Ozzy Osbourne a fost anxietatea şi lipsa încrederii în sine. S-a născut într-o familie săracă de la care n-a învăţat cele mai sănătoase va­lori. A renunţat la şcoală destul de repe­de, mai ales după ce un profesor l-a tri­mis înapoi acasă într-o zi pe motiv că „nu este foarte curat'. Episodul umilitor l-a urmărit de atunci înainte şi numai Sharon a reuşit să-l vindece. Rockerul s-a temut chiar să nu fie asasinat, mai ales după episodul morţii tragice a lui John Lenon.

Poate tocmai din acest motiv, Ozzy s-a folosit de droguri şi alcool pentru un „boost' de încredere. Dincolo de asta, rockerul a avut probleme neurologice ani de zile. În 2005 a fost diagnosticat cu boala Parkinson, însă şi până atunci s-a confruntat cu tremuratul involun­tar al corpului. Într-un an chiar a plătit nu mai puţin de 700.000 de dolari pe medicamente şi lua 40 de pastile diferite într-o singură zi.

„Oamenii spun că nu reuşesc să-l înţeleagă, dar oricine ar fi greu de înţeles dacă ar bea două «cisterne» de cafea pe zi, două de alcool şi ar lua 25 de calmante. Nu pot să-l opresc. Tot ce pot face e să mă asigur că nu se va su­foca în somn cu propria vomă', spu­nea Sharon. De cele mai multe ori, vi­ciile starului au venit la pachet cu excentricităţi – amuzante de multe ori – pe care soţia lui le-a povestit ulterior fără inhibiţii. „La un moment dat, Ozzy începuse să ia Viagra. Aşteptam o vreme să-şi facă efectul, dar în cele din urmă eu adormeam atât de pro­fund, încât, atunci când el era «pregătit», nu reuşea să mă mai trezească.'

 

Povestea (fără final) a liliacului

Un eveniment emblematic a avut loc în timpul unui concert, când Ozzy a muşcat de cap un liliac viu. A crezut că era o jucărie, l-a ridicat de pe scenă şi l-a băgat în gură. Însă când animalul a început să dea din aripi şi rockerul a încercat să-l scoată, capul zburătoarei s-a rupt.

Acesta n-a fost însă un caz izolat, căci Ozzy n-a încetat o clipă să-şi şocheze fanii. În timpul concertelor arunca în spectatori cu apă (în cel mai bun caz), cu bucăţi de carne, organe şi intestine animale, în 1969, vopsit tot în roşu, şi-a turnat în cap o găleată plină cu votcă, a urinat pe un monument is­toric din oraşul San Antonio (unde a fost interzis timp de 10 ani) şi a fost dat în judecată de două ori după ce fani de-ai lui s-au sinucis.

Violent, demonic, vulgar, Ozzy şi-a arătat altă faţă în 2002, atunci când la MTV a debutat reality-show-ul „The Osbournes'. Cu această ocazie, „Prinţul Întunericului' a dezvăluit şi alte ipostaze ale sale: cea de tată (din cei trei copii cu Sharon, doar Kelly şi Jack au acceptat să apară, sora lor, Aimee, a refuzat), cea de soţ, de om obişnuit cu visuri, temeri şi obiceiuri (mai mult sau mai puţin) comune. Şi dacă până atunci rebela Kelly a trebuit să-şi apere tatăl, catalogat de multe ori ca „sata­nist', show-ul l-a transformat într-un personaj foarte popular şi amuzant.

„Asta a fost ironia acestui show. Toată lumea credea că locuiesc într-un castel din Bavaria. Şi apoi, când au descope­rit că vin acasă, curăţ mizeria câinelui, spăl vase, încerc să fiu alături de copiii mei… Îmi iubesc copiii, nu mă tem să recunosc asta. Cu timpul, oamenii uită să spună «te iubesc». Dar eu, de când am cunoscut-o pe Sharon, n-am lăsat să treacă nicio zi fără să-i spun ce simt pentru ea', declara Ozzy pentru o pu­blicaţie britanică.

 

În cele din urmă, totul va fi bine

De curând, Ozzy a scris pe Facebook că s-a ţinut departe de alcool şi droguri de mai bine de o lună. Că încearcă să se vindece de dragul familiei care îl iubeşte atât de mult. Şi Sharon a spus că, deşi se simte devastată că soţul ei este din nou dependent de alcool şi droguri, va lupta pentru a-şi reechilibra familia.

Multe lucruri care pe alţii îi şochează, pentru familia Osbourne reprezintă normalitatea. „Nu văd ce e mare lucru. Soţul meu e un alcoolic. Eu sunt o shopaholică. Avem un fiu care fumează ţigări ciudate. Fiica noastră are părul roz. Asta este viaţa noastră', se amuza Sharon pe vremea când Kelly avea această culoare bizară de păr .

 

 

Ozzy Osbourne este, fără niciun dubiu, unul dintre cei mai excentrici artişti. Încă de când s-a lansat în muzică, cântăreţul nu a încetat să şocheze: în turnee rădea sprân-cenele colegilor de trupă în timp ce aceştia dormeau, altă dată a „prizat” un şir de furnici de parcă ar fi fost cocaină şi într-una din zilele în care se afla sub influenţa alcoolului, a împuşcat 17 dintre pisicile pe care le aveau el şi prima lui soţie, Thelma.

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto HEPTA, NORTHFOTO

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter