Cum să îţi îngrijeşti părul în sezonul rece. Sfatul specialistului

Publicat pe

Cum să îţi îngrijeşti părul în sezonul rece. Iarna, părul, la fel ca tenul, are nevoie de o atenţie specială. Temperaturile scăzute şi nici cele foarte ridicate nu îi sunt pe plac. Are nevoie de hidratare, mai exact de o îngrijire minuţioasă. În acest fel vei avea un păr sănătos, strălucitor, de care vei fi mândră!

Majoritatea persoanelor acordă importanţă deosebită îngrijirii părului doar pe timpul verii. Stilistul ne învaţă că acesta trebuie hidratat şi pe timpul iernii, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Trebuie să îl răsfăţăm cu măşti, cu uleiuri. Aşa, firele de păr nu se vor subţia, nu se vor mai rupe repede. Trebuie să evităm şi produsele sau ustensilele de styling.

„După cum bine știm părul nostru necesită o îngrijire specială în timpul verii, atunci când ne expunem la soare, dar câți dintre noi au acordat atenție faptului că părul necesită o îngrijire specială și atunci când vine vorba despre gerul iernii. Da, frigul și umiditatea afectează structura firului de păr, de aceea avem nevoie de o hidratare puternică și coafuri care să nu necesite foarte multe produse și ustensile de styling. De exemplu: hidratați părul foarte bine, faceți o masca din ulei de măsline, gălbenuș de ou și miere, aplicați pe păr și lăsăți să acționeze câteva ore, spălaţi părul, aplicați o altă masca de hidratare, după care pe părul umed, curat aplicați ulei de păr. Trageți cu peria prin păr în timp ce îl uscați pentru a sigila bine firul de păr! Acoperiți părul de fiecare dată când intraţi în contact cu gerul!”, a declarat în exclusivitate pentru VIVA! stilistul Marian Capet.

Greșeli de îngrijire a părului

Nu ocoli stilistul! Da, adori să ai părul lung, dar dacă te tunzi o dată pe an părul tău va avea vârfurile despicate, își va pierde strălucirea și se va încurca foarte ușor, de unde și mult păr rupt la periaj. Mergi la stilist o dată la 3 sau 4 luni, prin tunderea periodică părul va crește mult mai puternic și sănătos. Ce alte greşeli de îngrijire a părului trebuie să eviţi!

Foto: Raluca Antuca, Facebook

Cristina Pîrvu

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter