3 greșeli de îngrijire a părului pe care trebuie să le eviți

Publicat pe

Vrei un păr frumos, dar îl îngrijești corect? Uite de ce trebuie să ții cont de acum înainte și ce trebuie să eviți.

3 greșeli de îngrijire a părului pe care trebuie să le eviți3 greșeli de îngrijire a părului pe care trebuie să le eviți

Nu ocoli stilistul!

Da, adori să ai părul lung, dar dacă te tunzi o dată pe an părul tău va avea vârfurile despicate, își va pierde strălucirea și se va încurca foarte ușor, de unde și mult păr rupt la periaj. Mergi la stilist o dată la 3 sau 4 luni, prin tunderea periodică părul va crește mult mai puternic și sănătos.

Citește și:

Pudra bronzantă: cea mai simplă metodă de aplicare

Vrei să arăți ca o vedetă? Trucul de machiaj al sprâncenelor pe care e obligatoriu să-l pui în practică

Nu uita de protecție!

În primul rând protecția termică. Uscatul cu feonul, bigudiurile electrice, placa, toate aceste tratamente îți afectează părul, de aceea este important ca înaintea lor să aplici un spray de protecție termică.

Protecția UV. Da, soarele este dăunător nu doar pentru piele ci și pentru păr. Există o mulțime de spray-uri pentru păr cu protecție UV pe care să le aplici nu doar când ești la plajă ci și în oraș, în timpul zilei.

Ai intrat cu capul în apa mării sau în cea dintr-o piscină? Imediat îți clătești părul și când ai ajuns acasă sau la hotel te speli pe cap.

Ca și pielea, și părul are nevoie să își restabilească nivelul de hidratare și nutriție, iar soarele sau diferitele substanțe dăunătoare împiedică acest reglaj.

 

Spală-te pe cap regulat…

… adică la 2-3 zile, nu o dată pe săptămână. Îți demachiezi tenul de două ori pe zi, dar ai senzația că tot praful și toate particulele de poluare nu se depun și pe păr, pe scalp și nu le afectează? Scalpul are nevoie să respire, rădăcina firelor de păr să fie curată, așadar nu neglija scrub-ul scalpului, așa cum nu neglijezi nici exfolierea tenului sau a pielii copului.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter