A început festivalul de film de la Berlin 2017

Publicat pe

Festivalul de Film  de la Berlin și-a deschis porțile joi, 9 februarie, pentru încă o ediție de excepție. Anul acesta, și-au anunțat prezența la Berlinală actori precum Richard Gere, Hugh Jackman sau Penelope Cruz.

Festivalul de Film de la Berlin s-a deschis, ieri seară, cu premiera filmului „Django”, dedicat unui legendar muzician de jazz de origine romă. Aproape 400 de filme vor fi prezentate în cele 11 zile ale festivalului, aflat la a 67-a ediţie.

 

Berlinala a fost întotdeauna angajată în actualitatea politică și socială, astfel nu este de mirare faptul că pe covorul roșu invitații au făcut referire în mod direct la noul președinte al Statelor Unite cu opinii nu prea favorabile. Diego Luna, actor și membru al juriului a afirmat că „ Cei care se tem de Trump trebuie să știe că suntem aici, că suntem alături de ei și că ne pasă!'

Mai mult decât atât, vice-președintele Bundestag-ului Claudia Roth, a purtat  o rochie neagră împodobită cu cuvântul „Unpresidented” cu litere mari, aluzie făcută către același președinte SUA. 

 

 

 

Competiția pentru râvnitul „Urs de aur” este bine reprezentată și de Romania. Pelicula lui Calin Peter Netzer „Ana, mon amour” va fi proiectată pe 17 februarie în competiția oficială.  Regizorul Netzer mai are în palmares un 'urs de aur' cu filmul „Poziția Copilului”. La Festival va participa și actorul român Tudor Istodor, la categoria „Shooting Stars”, pentru rolul său din „Fixeur”.

 

 

Bianca Ion

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter