Alegerea mobilei potrivite pentru bucătăria de acasă este importantă, întrucât aceasta influențează aspectul și funcționalitatea acestui spațiu. Împreună cu electrocasnicele și accesoriile de iluminare potrivite, mobila de bucătărie de la Mathaus reprezintă secretul unei bucătării configurate în manieră practică, chiar și atunci când nu ai mult spațiu la dispoziție. Iată câteva recomandări utile pentru a transforma această încăpere de mici dimensiuni din locuința ta într-un spațiu confortabil și perfect funcțional.
Spațiul redus poate deveni un avantaj
Atunci când avem un spațiu de dimensiuni reduse la dispoziție, avem impresia că acesta nu poate să arate bine și să fie funcțional în același timp. Cu toate acestea, atunci când alegi mobila potrivită și ții cont de sfaturile specialiștilor în design interior, poți obține un spațiu elegant și, în același timp, potrivit nevoilor tale practice.
- Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru piesele de mobilier, electrocasnicele și accesoriile de care ai strictă nevoie.
- În plus, este indicat să apelezi la soluții de depozitare ingenioase, pentru a utiliza fiecare cm disponibil din acest spațiu.
- Cele dispuse pe verticală sunt cele mai avantajoase în acest caz. Chiar și marginea unui dulap sau o porțiune dintr-un sertar vertical pot deveni soluții de stocare a vaselor, ustensilelor și mirodeniilor din bucătărie.
Iată și alte recomandări practice de care poți ține cont pentru a transforma bucătăria de mici dimensiuni de acasă într-un spațiu funcțional!
Amenajarea bucătăriei – Recomandări practice
- Mobilierul în formă de L – Acesta reprezintă soluția ideală pentru a mobila o bucătărie mică, fără a încărca pereții acesteia mai mult decât trebuie. Spațiile de depozitare ascunse în cazul acestor piese de mobilier își vor oferi șansa de a păstra blatul de bucătărie liber, pentru ca această încăpere să fie mai aerisită și foarte bine organizată. Atunci când toate accesoriile de care ai nevoie se află în interior, nici nu vei mai observa dimensiunile mici ale spațiului în care te afli.
- Rafturi și suporturi pe perete – Atunci când mobilierul în formă de L, cu sertare și dulapuri închise nu este suficient, poți adăuga și câteva rafturi montate pe perete. Acolo poți stoca cutii și borcane de diverse dimensiuni, în care să depozitezi alimentele utilizate frecvent. Nu este recomandat să aglomerezi pereții din întreaga bucătărie, două-trei rafturi fiind suficiente pentru a acoperi aceste nevoi.
- Suporturi pentru blatul de bucătărie – Există și varianta montării unor suporturi pe blatul de bucătărie, în care să păstrezi diverse accesorii utile. Astfel, le vei avea mereu la îndemână. Acestea, împreună cu sertarele ascunse, plasate strategic, vor fi utile de fiecare dată când ai treabă în bucătărie.
- Masa extensibilă – Atunci când ai o bucătărie de mici dimensiuni, poți rezolva problema mesei pentru care nu ai suficient spațiu la dispoziție cu un produs extensibil. O masă de acest tip te va ajuta să economisești spațiu, utilizînd-o doar atunci când ai nevoie. În plus, aceasta poate fi depozitată în altă încăpere din locuință, atunci când nu o utilizezi.
- Rafturi deasupra chiuvetei sau a aragazului – Soluțiile de depozitare dispuse de-a lungul pereților sunt avantajoase în cazul bucătăriilor înguste. Poți opta pentru dulapuri înalte sau rafturi montate deasupra chiuvetei sau a aragazului, pentru a obține mai mult spațiu necesar depozitării. În plus, poți agăța diverse ustensile necesare pe suporturile montate pe perete, pentru a menține blatul de bucătărie liber.
- Suporturi pentru accesorii montate pe ușile dulapurilor – Suporturile pentru capace și alte accesorii pot fi montate și în interiorul ușilor dulapurilor din bucătărie. Astfel, aceste accesorii vor avea propriul loc de depozitare și nu vor fi la vedere.
Acestea sunt câteva recomandări practice de care poți ține cont, pentru a amenaja o bucătărie de dimensiuni reduse, astfel încât aceasta să fie elegantă și funcțională.
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro