(P) Cum să îți revii la normal după ce ai făcut ”noapte albă”

Publicat pe

Fie îți place să petreci și nu ratezi nicio ocazie de a te distra toată noaptea, fie anumite probleme te-au împiedicat să dormi așa cum trebuie… indiferent de situație, pierderea unei nopți de somn te face să te simți incapabilă de a mai face ceva în ziua ce urmează. Și cum tu ai nevoie de energie pentru a-ți desfășura activitățile, iată ce poți să faci pentru a atenua lipsa somnului! 

Activitate fizică în aer liber

După o noapte de nesomn, o plimbare în aer liber îți va face foarte bine. Recomandarea este să mergi în pas alert, dacă poți, măcar 10-20 de minute. Această mică plimbare îți va reda energia necesară și te va face să te simți mai bine.

Răsfață-te cu un mic dejun savuros

Pentru a nu mai resimți oboseala atât de tare, servește un mic dejun bogat. Bea o cafea tare și mănâncă un croissant, o gogoașă sau ceva dulce, care să-ți ridice nivelul glicemiei și să-ți ofere energia atât de necesară, chiar și pentru scurt timp, până vei reveni la somnul mult așteptat pe perna ta moale de acasă.

Fă un duș călduț

Spală-te pe față cu apă rece și pe corp cu apă cât suporți tu de rece. Aceasta îți va trezi mai bine simțurile și te va înviora. Folosește și un gel de duș cu aromă fresh, de citrice pentru a te binedispune și a-ți mai alunga gândurile de la patul călduț din dormitor.

Trage un pui de somn

Dacă timpul îți permite, poți trage și un pui de somn, fie înainte de a pleca de acasă pentru rezolvarea treburilor cotidiene, fie într-o pauză, între ceea ce ai de făcut. Se pare că și numai 10 minute de somn pot stimula activitatea creierului. Ideal ar fi să te odihnești măcar o oră pentru a funcționa bine în restul zilei. Iar dacă patul de acasă are și o saltea de calitate, atunci partida ta de somn va fi una reușită și te vei încărca cu energia atât de necesară pentru a te simți în formă peste zi. Un pat a cărui saltea este de calitate îndoielnică nu va face decât să-ți sporească disconfortul și de ce să te chinuiești când pe piață există atât de multe oferte de saltele de top, realizate din materiale moderne, pentru a-ți asigura tot confortul? De exemplu, la Magniflex găsești o ofertă bogată de saltele, realizate la cele mai înalte standarde europene, pentru toate buzunarele. Salteaua Relano Neo este o saltea fermă, de calitate superioară, destinată celor care își doresc un suport ortopedic și fermitate ridicată (tare). Este fabricată din spumă Elioform de 17 cm – o spumă cu elasticitate de lungă durată, densitate mare și foarte compactă, cu structură celulară deschisă și durabilitate excepțională. Materialele textile confortabile garantează o senzație de răcoare vara și căldură iarna. Are o garanție de 25 de ani. O altă saltea perfectă pentru odihna ta este Silvercare, tot din oferta Magniflex. Silvercare este o saltea cu fermitate medie, ce oferă un suport echilibrat și confort suplimentar datorită stratului de spumă cu memorie regăsit pe o parte a saltelei. Spuma cu memorie răspunde mai întâi la presiune și apoi la căldură – acest lucru este important în lunile de iarnă când temperatura camerei este mai scăzută. Datorită saltelelor Magniflex din spumă cu memorie, te vei simți relaxată imediat ce te vei întinde pe suprafața saltelei. Acest material distribuie uniform greutatea corpului și totodată ușurează tensiunea acumulată în umeri, spate și picioare. Materialul textil cu fibre de argint îmbunătățește circulația sângelui, previne retenția de praf și mirosuri și protejează împotriva bacteriilor și acarienilor.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter