Pepsi a retras de pe piață reclama cu Kendall Jenner și și-a cerut scuze modelului

Publicat pe

Pepsi a retras de pe piață reclama controversată în care apare Kendall Jenner după ce a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare. În plus, compania și-a cerut scuze modelului.

Spotul publicitar al Pepsi, care o are ca protagonistă pe Kendall Jenner, a stârnit un val de ironii pe rețelele de socializare după ce americanii au considerat că „trivializează' dreptul de a protesta al cetățenilor din SUA și că subminează mișcarea „Black Lives Matter', scrie Reuters. Din această cauză, reprezentanții Pepsi au decis să retragă de pe piața reclama și să nu mai fie difuzată, însă consideră că criticile nu sunt fondate deoarece au încercat să transmită un mesaj global de unitate, pace și înțelegere.

În mod clar, am ratat acest obiectiv şi ne cerem scuze pentru asta. Nu am dorit să tratăm cu lejeritate niciuna dintre chestiunile serioase. Am eliminat acest conţinut şi am stopat toate lansările sale viitoare', a transmis compania.

 

În reclama realizată pentru Pepsi, Kendall Jenner părăsește platoul unde se realiza o ședință foto pentru a se alătura unui grup de tineri protestatari care militau pentru iubire și pace. Apoi, modelul îi oferă unui polițist o doză de Pepsi. Acesta răspunde cu un zâmbet, moment în care mulțimea începe să strige de bucurie.

Modelul Kendall Jenner a fost și ea aspru criticată în urma apariției în spotul publicitar, americanii considerând că prezintă „un supermodel privilegiat și alb'. Kendall este unul dintre cele mai bine plătite modele din lume. După reacțiile negative stârnite, aceasta a șters reclama de pe toate rețelele sale de socializare.

Ironii pe Twitter

Un val de critici s-a stârnit și pe Twitter, acolo unde Pepsi și Kendall au fost ironizați de internauți. „Dacă aș fi avut o cutie de Pepsi cu mine, bănuiesc că nu aș mai fi fost arestat. Cine ar fi știut așa ceva?', a scris unul dintre utilizatorii rețelei de socializare.

Dacă tatăl meu ar fi știut despre puterea pe care o deține Pepsi', a mai scris Bernice King, fiica activistului pentru drepturi civile Martin Luther King Jr., a cărui asasinare a avut loc cu exact 49 de ani de în urmă în raport cu data lansării noii reclame a companiei Pepsi.

Nici Madonna nu se abține

Kendall nu a scăpat nici de ironiile vedetelor. Madonna, care și ea a fost protagonista unei reclame la Pepsi, a ironizat situația și pe model după ce a postat pe Instagram o fotografie în care ține în mână o doză de Coca-Cola.

A post shared by Madonna (@madonna) on

Nu este prima reclamă controversată a companiei Pepsi

Spotul publicitar Pepsi a fost numit de The Independent „probabil cea mai proastă reclama din istorie'. Însă nu este prima data când companie o dă în bară. În 2013, Pepsi a retras o reclamă online pentru bautura racoritoare Mountain Dew, dupa ce aceasta a fost criticată pentru faptul că „îmbrațișează' stereotipuri rasiale și încurajează violențele comise asupra femeilor. Clipul a fost numite pe atunci „cea mai rasistă reclamă din istorie'.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Stil de vedetă: Kendall Jenner

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter