Plajă și drumeții în ținutul zeilor, Paralia Katerini

Publicat pe

Riviera Olimpului însumează un număr generos de plaje și stațiuni cochete perfecte de explorat alături de cei dragi, mai ales dacă ești în căutare de relaxare, sporturi nautice și montane ori pur și simplu vrei să descoperi cultura grecească foarte bine înrădăcinată chiar și în această parte a locului.

Cea mai prietenoasă și populară dintre urbele Olimpului este Paralia Katerini, un oraș-stațiune cu nisipuri aurii foarte fine, o intrare lină în Marea Egee de un verde smarald, o atmosferă tihnită și un număr mare de taverne, magazine și buticuri cochete cu care să-ți umpli timpul de vacanță. Punctul forte al Paraliei este așezarea ideală aproape de Muntele Zeilor, Olimp și la distanță relativ mică de orașul Salonic, prilej excelent să le descoperi în excursii opționale.

Destinație extrem de accesibilă atât din punct de vedere al tarifelor, cât și ca distanță față de România, Paralia Katerini este principala alegere a turiștilor români. Cei mai mulți dintre ei vor să petreacă aici atât începutul sezonului estival, cât și finalul verii, datorită climei blânde și a peisajelor luxuriante.

Dacă încă nu ai descoperit Paralia, dar ți-ai propus un sejur în acest colț de paradis accesibil, rezervă acum un sejur de 6 nopți de cazare pentru anul viitor, de la Europa Travel. Turoperatorul a pregătit deja oferta Early Booking 2019 și vine cu tarife de nerefuzat la pachetele de vacanță în Paralia Katerini ce pornesc de la 199 euro/persoană!

Relaxare la plajă și aventuri în împrejurimi

Plaja orașului Katerini, Paralia este distinsă cu Blue Flag în fiecare an pentru curățenie, apele calme și serviciile excelente oferite turiștilor, în plus atmosfera este una tipic grecească, iar familiile cu copii se pot bucura aici de numeroase taverne prietenoase și locuri de joacă special amenajate pentru cei mici.

Dacă ești pasionat de sporturi de apă poți să practici snorkeling, să te plimbi cu banana și skijet-ul, ori să pornești în croaziere relaxante pe Marea Egee spre Skiathos – fosta Insulă a Piraților din Sporadele de Nord.  

Acasă la Zeus

La fel de bine, doritorii de drumeții au ocazia să exploreze potecile nebătute ale Muntelui Olimp, în căutarea legendelor despre zei. Optează pentru o excursie de la Europa Travel, ce pornești din orășelul de piatră Litochoro, o mică așezare tipic grecească cu superbe case albe și străzi pietruite în pantă, aflată fix la poalele masivului.

De aici drumul continuă spre Cada lui Zeus, o mică cascadă cristalină ce se strecoară delicat printre stânci și se varsă într-o mică vană calcaroasă, despre care se spune că era loc unde Zeus se îmbăia alături de nimfe, atunci când cobora pe pământ. Drumeția se încheie cu Mănăstirea Dionisos, un lăcaș de cult izolat între pini, unde liniște ți se întipărește în suflet.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Early Booking 2019 Sejur Paralia Katerini

Hotel Yakinthos 3* – tarife de la 199 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro  , call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter