Este ziua Principelui Radu. Acesta împlinește 58 de ani

Publicat pe

Principele Radu Duda, soțul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, împlinește, astăzi, 58 de ani. Potrivit informațiilor furnizate de Casa Regală, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor petrece ziua la Săvârșin, sărbătorind evenimentul privat. 

Casa Regală a României este încă foarte discretă în organizarea de evenimente publice, în condițiile în care nu a trecut decât o jumătate de an de la decesul Regelui Mihai I. 

Radu Duda s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, și este fiul profesorului doctor René Duda și al medicului Gabriela Constandache. El s-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, mai învârstă cu 14 ani, la 21 septembrie 1996, și a devenit Principe al României, în 2005.

Din 1974 pâna în 1999, Principele Radu a susținut o bogată carieră artistică în teatru, film și televiziune în țară și în Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia și Camerun. El a realizat în 1993 primul proiect de terapie prin artă „Artécole”, pentru orfanii din România.

Principele a jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE în Marea Britanie, Belgia, Spania, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Suedia și Danemarca.

În 1997-2001, Principele Radu a însoțit pe Rege în călătoriile lui în România, Europa și SUA. Alteța Sa Regală a creat conceptul Turneului Mileniului, pe care Majestatea Sa l-a făcut în țară pentru anul 2000. De la revenirea în România, la Palatul Elisabeta, în anul 2001, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate.

Împreună cu Margareta, Custodele Coroanei române, a fondat în 2015 bursele anuale Regele Carol I' și Regina Elisabeta' la Academia de Studii Economice din București și bursele Regele Ferdinand' și Regina Maria' la Universitatea Academiei de Științe de la Chișinău.

Este autor al numeroase volume de proză, științifice și biografice.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter