Prințul Harry a vorbit despre moartea mamei sale, Prințesa Diana: „Am fost pe punctul unei căderi nervoase în numeroase ocazii”

Publicat pe

După ce a ținut un discurs emoționant despre implicarea mamei sale în criza minelor de teren înainte să moară, Prințul Harry vorbește pentru prima dată despre efectele pe care decesul Prințesei Diana le-a produs asupra sa.

Acesta s-a deschis în fața publicului și a vorbit despre problemele pe care le-a avut după ce mama sa a murit, în urmă cu 20 de ani. Avea doar 12 ani pe atunci, iar accidentul din Paris în care Prințesa Diana și-a pierdut viața, în anul 1997, a produs o rupere de realitate completă pentru el.

„Pot să spun că pierderea mamei când aveam 12 ani şi prin urmare ignorarea emoţiilor în ultimii 20 de ani, au avut un efect serios asupra vieţii mele personale, dar şi asupra muncii. Am fost pe punctul unei căderi nervoase în numeroase ocazii, când tot felul de suferinţe, minciuni, prejudecăţi sau alte lucruri m-au lovit din plin, din diferite unghiuri', a mărturisit Prințul Harry.

Terapia prin box l-a ajutat

Acesta a recunoscut că a avut nevoie de terapie după acel tragic eveniment, iar boxul a fost sportul care l-a ajutat să își descarce furia și supărarea acumulate în interior.

„În timpul acelor ani m-am apucat de box, pentru că toată lumea mi-a spus că boxul este bun pentru mine, şi că este o modalitate de a mă elibera de agresiune. Asta chiar m-a salvat, pentru că eram pe punctul de a lovi pe cineva, deci faptul că am putut lovi pe cineva care avea mănuşi a fost în mod sigur mai uşor', a mai spus Harry.

Nu voia să vorbească despre mama sa pentru că știa că nu o mai poate aduce înapoi

A încercat să nu vorbească despre mama lui și să uite cumva de acel eveniment, însă faptul că a început să se deschidă și să vorbească despre ea ulterior l-a ajutat să își revină după deces pentru că emoțiile adunate îl distrugeau cumva pe interior.

„Felul în care mă confruntam cu asta era simplu: „îmi băgam capul în nisip', refuzând să mă mai gândesc vreodată la mama mea, pentru că la ce îmi folosea asta? M-ar fi făcut să mă simt din ce în ce mai trist, nu ar fi adus-o înapoi. Deci, dintr-un punct de vedere emoţional, mă gândeam: „bun, nu-ţi lăsa emoţiile să facă parte din nimic'. Aşa că eram un tip normal de 20, 25, 28 de ani care umbla prin lume, „viaţa e grozavă' sau „viaţa e bună' şi chiar aşa a fost. Apoi am început să am câteva discuţii şi, dintr-o dată, toată supărarea pe care nu am procesat-o niciodată a început să iasă la iveală şi mi-am dat seama că am multe emoţii în mine de care trebuie să mă ocup cumva'.

Prințul William a fost sprijinul său

Harry a mai recunoscut că fratele său, Prințul William, a fost un sprijin imens pentru el în acea perioadă grea.

„Totul este despre sincronizare. Pentru mine personal, fratele meu, fie binecuvântat, a fost un sprijin imens. Îmi tot spunea: 'asta nu e bine, nu e normal, ai nevoie să vorbeşti cu cineva, este ok.'

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Prințul Harry, discurs emoționant despre Prințesa Diana: „În ultima lună din viața ei, mama mea…'

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter