S-au decis primele 10 finaliste la Eurovision 2017. Republica Moldova este în finală

Publicat pe

Primele 10 finaliste la Eurovision 2017 au fost decise marți seară. Republica Moldova, Australia și Cipru se numără printre țările care vor urca, sâmbătă, pe scena de la Kiev.

În prima semifinală din 2017 au concurat 18 țări, dintre care doar 10 au mers în finală. Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia, Cipru, Slovenia, Armenia, Moldova, Cehia, Letonia, Islanda, Grecia şi Polonia au luptat pentru un loc în finala de la Kiev, însă doar Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia au fost votate ca fiind cele mai bune din prima semifinală.

România va evolua în cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi, și va lupta pentru un loc în finala de la Kiev alături de Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus. România este reprezentată în acest an de către Ilinca şi Alex Florea cu melodia „Yodel it!.

Direct în finală sunt calificate Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie alături de Ucraina, care este câștigătoarea Eurovision 2016.

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Iată prestația Moldovei!

 

Alexandra Popescu

Foto: Twitter

Citește și:

Eurovision – Începe competiția! Yodel It!, printre favoritele publicului

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter