2 greșeli fatale pentru părul tău când folosești placa sau ondulatorul

Publicat pe de Catalina Cristescu

Îți place să ai bucle sau părul perfect întins, așa că folosești des placa sau ondulatorul. Evită să faci aceste două greșeli dacă nu vrei să-ți distrugi părul.

2 greșeli fatale pentru părul tău când folosești placa sau ondulatorul2 greșeli fatale pentru părul tău când folosești placa sau ondulatorul

Placa sau ondulatorul sunt beauty gadget-urile tale preferate. Îți asigură un păr drept, cu strălucire ca de oglindă, sau bucle bogate, perfect conturate, ori ceva mai light, de tip beach wave.

Citește și:

4 cauze ce duc la apariția vârfurilor despicate

Truc de machiaj pentru a avea buze mai cărnoase

Dar pentru a nu-ți deteriora părul trebuie să respecți două reguli de bază! Întâi e necesar să setezi corect temperatura aparatului.

Deși aceste produse permit un reglaj până la 230 de grade Celsius, temperatura safe pentru păr nu trebuie să depășească 180 de grade. Ce e peste e dăunător pentru podoaba ta capilară.

Apoi limitează timpul de expunere. Ca să obții bucle perfecte și rezistente ai impresia că trebuie să ții mult timp șuvița de păr pe ondulator. Specialiștii spun că aceeași secțiune de păr nu trebuie să stea pe aparat mai mult de 10 secunde.

Pentru bucle rezistente, după ce ai terminat de ondulat șuvița prinde-o cu o agrafă la baza scalpului, iar când ai terminat de ondulat tot părul desfă agrafele și aplică fixativ.

Nici placa de păr fierbinte nu trebuie să stea prea mult timp în contact cu părul, chiar dacă e setată de la 180 de grade. Îndreaptă cu ajutorul ei șuvițe mici, făcând mișcări rapide.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter