4 cauze ce duc la apariția vârfurilor despicate

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ai vârfurile despicate? Programează-te urgent la tuns, iar pe viitor nu mai face aceste patru lucruri. Cum poți preveni vârfurile despicate.

4 cauze ce duc la apariția vârfurilor despicate4 cauze ce duc la apariția vârfurilor despicate

Nu-ți mai freca părul cu prosopul. După baie vrei să-ți usuci cât mai repede părul, iar primul lucru pe care îl faci este să îl freci bine cu prosopul, astfel încât acesta să absoarbă cât mai multă apă.

Renunță la acest obicei! Îți agresează foarte tare părul, cuticula este foarte fragilă, iar vârfurile despicate se formează mai ușor. Gestul corect este să storci delicat părul cu mâinile, apoi să tapotezi ușor părul cu prosopul.

Citește și:

Efectele nocive ale soarelui asupra părului tău

Ce greșeală să eviți ca să nu ți se mai electrizeze părul

Nu-ți îngrijești suficient părul. Șamponul și balsamul nu sunt de ajuns pentru o nutriție adecvată a părului, oricum greu încercat de vopsiri repetate și styling agresiv. Nu ignora măștile și tratamentele pentru păr, ajută enorm!

Lasă în pace firele deja despicate. Da, te enervează, dar dacă tot tragi de ele, încerci să rupi cu unghia exact bucata despicată, ori și mai rău să despici părul până unde cedează acesta (ca și cum decojești o banană), nu faci altceva decât să agravezi situația.

Folosești exagerat placa sau ondulatorul. Chiar dacă aplici ser pentru protecție termică, acesta nu poate proteja suficient părul dacă tu te coafezi o dată la două zile cu aceste instrumente. Ele deteriorează și usucă atât de tare părul încât se rupe, se despică și nu se mai așează așa cum îți dorești.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter