Ce trebuie să faci obligatoriu înainte să te machiezi

Publicat pe de Catalina Cristescu

De multe ori acordăm mai multă atenție machiajului și mai puțină îngrijirii pielii. Ce trebuie să faci obligatoriu înainte să te machiezi, dacă vrei să ai un look reușit iar tenul tău să arate bine.

Ce trebuie să faci obligatoriu înainte să te machieziCe trebuie să faci obligatoriu înainte să te machiezi

Poate ai stat toată ziua acasă, evident fără machiaj, iar seara vrei să ieși în oraș și pentru asta te aranjezi.

Ori ai venit nemachiată la birou și aplici toate produsele pe ten imediat ce ai ajuns, la jumătatea zilei sau la sfârșitul programului ca să fii fresh dacă te întâlnești cu cineva la cină.

Citește și:

Piele cu subton cald? Cum îți alegi nuanța corectă de pudră bronzantă

Truc de machiaj: 2 metode prin care împiedici creionul dermatograf să se întindă

Două scenarii care ne sunt familiare și ni se întâmplă frecvent. Dar cum îți pregătești pielea înainte de machiaj? Mai ales pentru că e vorba de sănătatea tenului dar și de felul în care arată acesta la final.

Nu e un secret că în aer sunt particule de poluare, praf, care toate se așează pe piele. Imaginează-ți ce se acumulează pe tenul tău în drumul spre birou, sau după ce ai stat o zi întreagă acasă.

Apartamentele sau casele noastre nu sunt sterile, și praful pătrunde în locuințe, se așează pe mobilă și pe piele.

Ei bine, peste toate aceste reziduuri crezi că e indicat să aplici direct o cremă de față sau fondul de ten? În niciun caz!

Dacă faci asta te poți confrunta cu iritații, puncte negre, coșuri și nu e de dorit! Cel mai bun lucru pentru pielea ta este ca înainte de fiecare machiaj să te demachiezi, să-ți cureți tenul!

Din fericire există și variante mini ale produselor, așa că nu trebuie să iei cu tine la birou jumătate de litru de apă micelară sau un tub mare de lapte demachiant.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter