Truc de machiaj: 2 metode prin care împiedici creionul dermatograf să se întindă

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu e deloc plăcut să vezi că ți s-a întins creionul dermatograf. Trebuie să ai mereu grija retușului, să nu strice întregul look… Pune în practică aceste două trucuri de machiaj și ai rezolvat problema extrem de simplu!

Truc de machiaj: 2 metode prin care împiedici creionul dermatograf să se întindăTruc de machiaj: 2 metode prin care împiedici creionul dermatograf să se întindă

Poate este prea cremos și se întinde rapid, ori ai tu pleoapele puțin uleioase. Evident, soluția clasică este baza de machiaj pentru pleoape, dar mai ai alte două alternative care împiedică dermatograful să migreze.

Citește și:

Ce concealer să folosești în funcție de culoarea cearcănelor tale

De ce este obligatoriu să folosești primer. Nu are nicio legătură cu rezistența machiajului

Prima este pudra de față, nu contează că e translucidă sau în nuanța tenului tău. O ai deja, nu e o investiție suplimentară, ci un mic truc de machiaj eficient.

O aplici pe întreaga pleoapă cu degetele, un aplicator sau pensulă și funcționează ca un primer eficient.

La final, sau ca alternativa cu numărul 2, pudrează delicat peste linia creionului fard. Fardul de pleoape poate fi în nuanța creionului (negru, maro, bleumarin etc).

Sau poate fi parte din gama cromatică folosită pentru restul machiajului ochilor, deci o nuanță diferită de cea a dermatografului, tu decizi.

Fardul are rol fixator și astfel creionul nu se mai întinde, nu se mai strânge sau șterge cu totul.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter