De ce este obligatoriu să folosești primer. Nu are nicio legătură cu rezistența machiajului

Publicat pe de Catalina Cristescu

Despre primer știm că mărește peste zi rezistența machiajului. Dar motivul numărul 1 pentru care trebuie să cumperi acest produs nu are nicio legătură cu scopul pentru care a fost creat.

De ce este obligatoriu să folosești primer. Nu are nicio legătură cu rezistența machiajuluiDe ce este obligatoriu să folosești primer. Nu are nicio legătură cu rezistența machiajului

Baza te machiaj te ajută să arăți bine și după 8-10 ore de la aplicarea machiajului. Te ajută să te bucuri de o petrecere, fără să-ți fie teamă că machiajul ți se scurge sau se șterge.

În plus, baza de machiaj poate fi hidratantă, matifiantă, anti-age, anti-imperfecțiuni, deci poate avea și o componentă de îngrijire, pe lângă cea de make-up.

Citește și:

Piele cu subton cald? Cum îți alegi nuanța corectă de pudră bronzantă

Greșeală de machiaj: de ce să nu aplici mascara înainte de tuș

Însă, baza de machiaj, primer-ul, este un veritabil scut între piele și fond de ten, care determină fondul de ten să-și păstreze culoarea.

Când uleiul natural al pielii se mixează cu pigmenții fondului de ten, multe fonduri de ten își schimbă culoarea.

Asta nu se întâmplă brusc, ci pe parcursul zilei, fondul de ten căpătând o tentă portocalie, care evident nu arată deloc bine.

Cum împiedici acest proces de oxidare? Foarte simplu: aplică înainte de fondul de ten un primer!

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter