Cu cât fond de ten trebuie să te dai ca să-ți protejezi pielea de soare

Publicat pe de Cristescu Catalina

Știi deja că soarele e principalul vinovat pentru îmbătrânirea pielii. Așa că alegi un fond de ten cu SPF. E suficient? Mai adaugi și cremă specială pentru protecție solară? Uite ce spun specialiștii.

Să fim serioși acum, cine vrea să îmbătrânească prematur? În mod cert nu putem opri acest proces, dar cel puțin putem îmbătrâni cu grație, frumos.

Iar pentru asta e nevoie să ne protejăm pielea, să renunțăm la obiceiurile dăunătoare (aviz fumătoarelor) și să mâncăm sănătos.

Citește și:

Truc de machiaj: De ce nu trebuie să-ți dai cu pudră pe toată fața

Ești sigură că-ți îngrijești corect părul? Pași de urmat când folosești uscătorul de păr

Protecția pielii înseamnă îngrijire corectă – demachiere, hidratare, ingrediente antirid etc, dar și o protecție împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui.

Vara, la plajă, folosim creme speciale pentru protecție solară, dar în rest alegem o cremă de față cu SPF, un BB Cream sau un fond de ten cu SPF.

Ok, și cum e corect? Ei bine, SPF (factorul de protecție solară) din machiaj nu este suficient cât să împiedice soarele să-și facă de cap cu pielea ta.

Se pare că pentru o piele protejată este nevoie să aplicăm de 7 ori mai mult fond de ten decât cantitatea folosită în mod obișnuit! Evident asta nu este posibil, căci rezultatul ar arăta îngrozitor.

Prin urmare, peste crema de față și sub fondul de ten, aplică un strat subțire de loțiune (nu cremă) pentru protecție solară.

Da, da, cea creată pentru plajă. Loțiunea este mai fluidă, mai ușoară, se absoarbe mai repede și nu încarcă tenul, comparativ cu crema.

Foto: Hepta/PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro