Cum să îți alegi fondul de ten potrivit. La ce trebuie să fii atentă

Publicat pe

Cu multitudinea de nuanțe, tipuri de finiș și niveluri de acoperire disponibile, fondul de ten este la fel un element personalizabil. Și tocmai asta îl face să fie unul dintre cele mai dificile produse de machiaj de cumpărat.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Scopul final este să găsești fondul de ten care să arate ca pielea ta – doar că mai bine. Dar acest lucru poate fi greu de realizat atunci când majoritatea fondurilor de ten oxidează sau când încerci o nuanță pe un ten deja machiat.

Chiar dacă poți evita efectul de mască, obținând o potrivire perfectă a nuanței, există o serie de alte preocupări, cum ar fi finișul, textura, acoperirea și formula.

Cum să îți alegi fondul de ten potrivit

Găsește-ți nuanța perfectă

Sigur, există mult spațiu pentru a încerca diferite fonduri de ten pe antebraț, dar pielea de pe această parte a corpului este mult mai întunecată decât fața ta. Trebuie să aplici nuanțe potențiale pe piept pentru a vedea dacă se potrivesc. 

Nuanța nu trebuie să fie o potrivire exactă, dar poate puțin mai deschisă, deoarece culoarea se va schimba pe tot parcursul zilei. 

Fondul de ten se oxidează prin uzură și, în mod natural, se întunecă cu amestecul de elemente și uleiuri naturale de pe față.

Alternativ, poți testa opțiuni pe față.

Dacă gâtul tău este mai deschis decât fața ta și nu vrei ca fața ta să fie la fel de palidă, alege o nuanță mai deschisă decât fața ta, astfel încât să fie comparabilă. lumină.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Indiferent de metoda pe care o alegi, este important să testwzi fondul de ten la lumina naturală.

Nu uita de subtonurile pielii tale

Dacă nu vrei să corectezi culoarea, nu lupta împotriva nuanțelor naturale ale pielii. Dacă ai un ten cald, mergi cu o nuanță care are subtonuri galbene și, dacă tenul tău este pe partea rece, un fond de ten cu tonuri roz este cel mai bun.

Află ce nivel de acoperire ai nevoie

Dacă urăști să te machiezi, te vei gândi că un fond de ten cu acoperire completă se simte greu. De aceea, înțelegerea aspectului fiecărui nivel de acoperire este cheia alegerii celui potrivit pentru nevoile tale.

Alege o bază mai lejeră atunci când nu ești sigură exact de ce fel de acoperire aveți nevoie.

Atunci când vrei un fond de ten de lungă durată care nu necesită retușuri la mijlocul zilei sau ai acnee sau pete decolorate pe față, optează pentru un fond de ten cu acoperire completă.

Ia în considerare tipul de piele pentru fondul de ten potrivit

Mat sau cu un finiș strălucitor? Aceasta este întrebarea de pus înainte de a schimba nuanțele de fond de ten. Iar tipul de piele este un factor important atunci când vine vorba de alegerea finisului.

Fondurile de ten pe bază de apă cu un finiș strălucitor și hidratante tind să funcționeze cel mai bine pe tipurile de piele normală până la cea uscată. Fondurile de ten mate sunt de obicei mai potrivite pentru tipurile de piele mixtă sau grasă.

Se recomandă utilizarea unui finiș satinat în loc de mat pe pielea matură.

Adaptează-te la sezon

Este adevărat: nu vă putea purta o nuanță de fond de ten pe tot parcursul anului. Pielea noastră tinde să se încălzească primăvara-vara în timp ce suntem mai activi în aer liber și în lumina directă a soarelui.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Chiar dacă porți protecție solară în fiecare zi, tonul nostru se încălzește.

Profită de instrumentele de încercare virtuală

O serie de mărci și comercianți cu amănuntul și-au creat propriile instrumente, inclusiv L’Oréal Paris, Ulta Beauty, Chanel, MAC și NYX Cosmetics, pentru a numi câteva.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Îți încarci fotografia și îți pui orice fel de nuanță de fond de ten până o găsești pe cea potrivită. Aceste instrumente au fost dezvoltate și de magazine de haine pentru ca oamenii să poată proba haine în confortul propriei case. 

Desigur, există și opțiunea în care ceri testere pe care le poți purta toată ziua să vezi cum se comportă și dacă unul dintre ele îți place, atunci să îl achiziționezi. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter