Cum să combini corect culorile când te machiezi

Fie că vrei să corectezi anumite imperfecțiuni sau pur și simplu să-ți faci un machiaj de zi sau de seară, este foarte important să știi ce culori trebuie să combini sau nu. Concret, iată ce ai de făcut.

Teoria culorilor este elementul de bază pe care trebuie să îl înveți, pentru că avem tendința să alegem subtonuri nepotrivite ori să nu încercăm machiaje îndrăznețe care ne complimentează nuanța irisului, întrucât avem senzația de… vulgar sau kitsch.

Citește și:

Vrei un machiaj foarte rezistent? Aplică pudra în acest mod total neobișnuit

Cum să îți umpli golurile din sprâncene și să aibă un aspect natural

Până înveți asocierile de nuanțe ține aproape un paletar de culori:

Nuanțele opuse se anulează reciproc, de aceea aplicăm concealer verde peste coșurile roșii sau bază de machiaj verde peste tenul care are tendință de înroșire.

Ori bază de machiaj piersică pentru un ten tern, concealer gălbui pentru cearcăne cu tentă albastră.

De asemenea, nuanțele opuse formează asocieri de succes nu doar în ceea ce privește machiajul ci și vestimentația. Cum ar arăta un machiaj cu farduri în nuanțe de turcoaz și portocaliu, verde și mov sau verde și roșu?

Paletarul de culori te ajută să-ți evidențiezi și nuanța irisului! De exemplu, ochii verzi vor fi puși în valoare minunat de un fard mov, iar cei albaștri de un fard auriu.

 

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/Shutterstock/PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro