Exfolierea în exces e foarte periculoasă pentru piele

Publicat pe de Catalina Cristescu

Exfolierea te ajută să ai o piele mai catifelată, să îndepărtezi celulele moarte, iar cremele să fie absorbite mai bine. Însă exfolierea în exces e o adevărată traumă pentru piele, cu efecte vizibile și foarte serioase. 

Exfolierea în exces e foarte periculoasă pentru pieleExfolierea în exces e foarte periculoasă pentru piele

Exfolierea ajută la regenerarea pielii, care devine mai strălucitoare și arată mai tânără. Sună minunat, dar uneori din prea mult exces de zel sau din dorința de a ne face un scrub serios… exagerăm cu gomajul.

Citește și:

2 zone ale corpului unde este obligatoriu să aplici cremă de protecție solară

Ce greșeală să eviți când aplici pudra bronzantă

În această situație, ce se întâmplă cu pielea? Păi, nimic bine! Bariera naturală de apărare a pielii este distrusă, pielea devine mult mai predispusă la roșeață și acnee, iar prin pierderea hidratării se usucă, lucru care se traduce evident și prin riduri suplimentare.

În plus, exfolierea în exces creează microleziuni la nivelul pielii, tăieturi microscopice care se pot infecta ușor permițând intrarea facilă în corp a bacteriilor.

Așadar, nu uita, exfolierea trebuie să fie întotdeauna delicată și urmată de o cremă hidratantă, alături de protecție solară.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter