Greșeala de îngrijire pe care trebuie să o evite persoanele cu tenul gras

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ai tenul gras? Excesul de sebum e o constantă deranjantă, care te împinge să faci fără să vrei anumite greșeli de îngrijire a pielii. Iată ce să eviți!

Greșeala de îngrijire pe care trebuie să o evite persoanele cu tenul grasGreșeala de îngrijire pe care trebuie să o evite persoanele cu tenul gras

Să începem cu demachierea! Tonerele pe bază de alcool ai senzația că sunt singurele care îți lasă tenul perfect curat? Adori senzația de piele care scârțâie?

Fă bine și aruncă acum loțiunea tonică pe bază de alcool. Acest ingredient usucă foarte, foarte mult, și, chiar dacă ai tenul gras, uscăciunea determină pielea să producă și mai mult ulei, tocmai pentru a se echilibra.

Citește și:

Exfolierea în exces e foarte periculoasă pentru piele

Greșeală de îngrijire a pielii: de ce excesul de cremă e dăunător

Pasul 2: crema de față. Te gândești că de vreme ce ai tenul gras, o cremă hidratantă va accentua aspectul uleios al feței? Sau oricum ai tenul gras, ce nevoie mai ai de cremă, de hidratare?

Total greșit! Lipsa hidratării produce același efect despre care am discutat mai sus legat de alcool. Și tenul gras poate fi deshidratat, nu doar tenul uscat!

Pielea are nevoie să fie hrănită și hidratată, și este important să înlocuim hidratarea care se pierde la demachiere sau pur și simplu pe timpul zilei. Cum? Cu o cremă de față matifiantă, special formulată pentru tenul gras, desigur.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter