Greșeală de îngrijire a pielii: de ce excesul de cremă e dăunător

Publicat pe de Catalina Cristescu

Niciodată nu renunți la crema de față, o aplici dimineața, seara, poate înainte pui și un serum. Este grozav! Dar uite de ce prea multă cremă dăunează și este o greșeală de îngrijire a pielii pe care e bine să o eviți.

Greșeală de îngrijire a pielii: de ce excesul de cremă e dăunătorGreșeală de îngrijire a pielii: de ce excesul de cremă e dăunător

Prea multă cremă, prea puțină sau deloc intră categoric la greșelile clasice de îngrijire a pielii. Tipul cremei nu contează, poate fi hidratantă, anti-rid, matifiantă etc

Însă atunci când vrei să îi oferi tenului suficientă cremă, și fără să vrei aplici prea multă, ori faci asta intenționat, pe principiul nu are ce să facă rău, de fapt îți sabotezi singură sănătatea pielii.

Citește și:

Temperaturi înalte? Cum să ții sub control părul gras

De ce să eviți băile fierbinți pe timp de vară

Pielea absoarbe o cantitate limitată de cremă, iar excesul înfundă porii, tenul nu mai respiră, încât acneea și coșurile devin o certitudine și rezidenți stabili ai pielii tale.

Așadar, pe principiul încercare și eroare determină cantitatea de cremă de care are nevoie pielea ta și oprește-te acolo, mai ales dacă discutăm de produse suplimentare care se adaugă înainte de cremă (serumul) sau după (fondul de ten).

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter