Greșeala numărul 1 de îngrijire a părului

Publicat pe de Catalina Cristescu

Îți place să îți simți părul curat, se aranjează și altfel, dar excesele nu sunt niciodată bune. Iată de ce este o greșeală de îngrijire faptul că te speli prea des pe cap.

Greșeala numărul 1 de îngrijire a păruluiGreșeala numărul 1 de îngrijire a părului

Poate că ți se îngrașă părul, ori vrei să ai o coafură impecabilă în fiecare zi, sau pur și simplu îți place senzația aceea de curat, dar stiliștii și medicii dermatologi spun în egală măsură că nu e indicat să te speli foarte des pe cap.

Citește și:

Ce greșeală să eviți ca să nu ți se mai electrizeze părul

Truc de machiaj pentru a avea buze mai cărnoase

De fapt, recomandarea este să-ți speli părul de maximum 3 ori pe săptămână! De ce? Pentru că spălând părul prea des elimini uleiurile naturale pe care le produce scalpul, ceea ce duce la uscăciunea firului, degradarea sau chiar rueperea sa.

În plus, un scalp foarte uscat va avea tendința să producă sebum, tocmai pentru a se echilibra, și imaginează-ți ce înseamnă asta dacă deja te plângi de un păr gras.

Poate că mergi la sală sau părul chiar are nevoie de un refresh și nu prea ești prietenă cu șampoanele uscate. Nicio problemă!

Specialiștii îți recomadă ca pur și simplu să-ți clătești bine părul cu apă, și să aplici balsam sau o mască de la jumătatea părului către vârfuri.

Este o soluție de compromis și un tratament nutritiv pentru părul totuși destul de agresat de stilizările zilnice și colorările regulate, indiferent de nuanța aleasă.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter