Parfumurile Guerlain isi dezvaluie secretele

Publicat pe

Parfumurile Guerlain isi dezvaluie secretele

Parfumurile Guerlain isi dezvaluie secretele

Incepand cu luna mai, Casa Guerlain ridica valul in privinta procesului de fabricare a parfumurilor. O zi de vineri din fiecare luna va fi dedicata descoperirii tainelor esentelor magice.

Publicul va avea astfel acces in laboratoarele Guerlain din Champs Elysee si va descoperi un univers cu totul aparte. Pentru a simti aceeasi mireasma atunci cand deschizi un flacon de parfum, ca si atunci cand mirosi o floare, e nevoie de stapanirea unei adevarate arte. Creatorii parfumurilor Guerlain le impartasesc vizitatorilor cateva din acordurile simfoniei parfumurilor.

Carole Ayme, responsabila de crearea parfumurilor va fi cea care ii va initia pe vizitatori in descoperirea catorva din secretele parfumurilor. Acestea sunt rezultatul unor combinatii pastrate cu mare grija, la baza carora se regasec bargamota si vanilia. Extractele naturale folosite de Guerlain in proportie de 80% fac diferenta fata de alte parfumuri. Plantele si fructele sunt aduse din Maroc si Tunisia, din pietele indiene sau din Yemen si Nepal.

In cadrul acestui proiect se vor desfasura mici jocuri in care simtul olfactiv va fi exploatat la maximum. Nu vor lipsi nici proiectiile unor filme despre marca Guerlain sau discutii despre istoria parfumului care se impleteste cu cea a umanitatii.

Atat cei mari, cat si cei mici au posibilitatea sa descopere magia care sta in spatele parfumurilor. „Povestioarele parfumate' sunt atelierele rezervate adultilor: 10 participanti vor afla cum a aparut si s-a dezvoltat marca Guerlain, dar si cum este creat un parfum.

Pentru cei mici se vor organiza ateliere ludice si le vor fi inmanate diplome.

Guerlain este cea mai veche marca franceza de parfum. A fost creata in 1828 de Pierre-Fran§ois-Pascal Guerlain a carui deviza era: ‚Gloria este trecatoare, doar renumele dureaza. Timp de 150 de ani, marca a ramas in proprietatea familiei Guerlain. Din 1994, grupul LVMH a preluat acest brand, integrandu-l liniei de parfumuri si cosmetice pe care o detine.

De la infiintarea sa, Guerlain a lansat peste 300 de parfumuri, de la „Eau de Cologne imperiale' (1853) si pana la „Insolence'(2006). Printre esentele celebre se numara: „Jicky'(1889), „Apres LOndee'(1906), „Lheure bleue'(1912), „Mitsouko'(1919), „Shalimar'(1925).

De Florentina Liutic; Foto: http://www.guerlain.com/.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter