Stilul meu - Ioana Ciolacu

Publicat pe

Unul dintre cei mai apreciați designeri români a stat de vorbă cu noi despre secretele stilului ei, lucrurile care o inspiră și tendințele pe care merită să le adopți în acest sezon.

 

Cum ți-ai descrie stilul vestimentar?

Effortless. Nu am lucrat spre a-mi crea un stil vestimentar personal deoarece, prin natu­ra muncii mele, hainele ca­pătă valori deosebite. În principiu, mă bucur că pot să îmi port hainele din colecții și nu prea achiziționez din altă parte. În schimb, nu pot re­zista vintage shop-urilor și second hand-urilor, găsesc mereu comori acolo. La fina­lul zilei, nu am reguli stricte de stil, blugii și tricourile sunt de bază în garderoba mea.

 

Cine/ce te inspiră?

Mă inspiră viața, experi-ențele și aventurile. Ca ființă vizuală, sunt profund inspi­rată de tot ce înseamnă cu­loare, film, natură. Wes Anderson are o paletă de cu­lori incredibilă în filmele lui, Katherine Hepburn o perso­nalitate ce transpare în rolu­rile sale, iar natura în toată splendoarea ei este o sursă necontenită de inspirație.

 

În ce procent te regăsești în colecțiile tale? Faci hai­ne pentru tine sau ai o altă tipologie de femeie în minte când începi să lu­crezi la o colecție nouă?

Colecțiile mele își găsesc inspirația în experiențele mele de orice fel. Îmi place să analizez societatea și eve­nimentele recente și, prin intuiție și exercițiu, inspirația vine. Am diverse tipologii de femei care mă interesează, însă nu creez special pentru ele, ci mai degrabă pentru femeia care mi-aș dori eu să fiu. Dincolo de asta, colecțiile mele încearcă să acopere diferite nevoi, de frumusețe, confort sau de atitudine.

 

Cum vezi moda peste 10 ani?

O văd mai sustenabilă, ca singurul mod în care ar pu­tea supraviețui societății de peste 10 ani. O văd utilă, conștiincioasă și adaptată vremurilor.

 

Ce greșeli vestimentare observi pe stradă?

Observând oamenii pe stradă, există câteva concluzii la care am ajuns. În primul rând, moda străzii e dată de caracteristicile orașului. Sau cel puțin așa ar trebui să fie. Tot spectacolul stradal e influențat și de tipologiile de oameni care predomină în oraș, de nevoi ce trebuie acoperite prin haine adecvate. Cred în indivi-dualitate când vine vorba de observații vestimentare. Așadar, un faux pas ar fi încercarea de uniformizare și neadaptare la spațiul locuit și nevoile individu-ale în societate.

 

Ai avut o as­censiune rapi­dă în carieră. Până unde visezi că vei ajunge?

Rodul muncii mele presupune multe ore de lucru, un program haotic și în același timp pași mici, absolut necesari unei ascensiuni. Cariera mea a luat avânt printr-o combinație între cele mai sus amintite și noroc. Inițial nu am avut un vis în legătură cu asta, ci doar speranțe că roadele nu vor înceta să apară. Evident, cu fiecare pas în față îmi doresc mai mult și muncesc să se îndeplinească. Dar nu mi-am propus o limită, pentru că moda lucrează și vertical și orizontal. Cu fiecare obiectiv atins vine și o responsabilitate de a solidifica acea poziție. Dar cred că dorința mea de viitor pentru brandul meu este să îl construiesc sustenabil și durabil și să aibă ceva de spus mult timp de acum încolo.

 

Prin ce etape ai trecut până ai ajuns la stilul pe care îl ai as­tăzi?

Întotdeauna am lăsat o ușă deschisă spre nou și vechi în viața mea, iar asta se poate vedea și în stilul meu. Iubesc deopotrivă dulapul bunicii, cât și concept store-urile high-end și nu mă pot hotărî care îmi place mai mult, pentru că nu sunt comparabile. Copil fiind, iubeam miresele și crinolinele, dar apoi, la adolescență, le-am lăsat pentru uniformele militare și cultura punk. Apoi, în momentul în care m-am familiarizat cu moda și am studiat-o, am început să apreciez lucrul manual de finețe, tehnici și mate-riale noi, revitalizarea tehnicilor și esteticii locale. Interesele mele în ceea ce privește moda s-au reflectat parțial, de-a lungul timpului, în stilul propriu. Acum sunt interesată de materiale de calitate, de simplitate și accente discrete

 

 

MUST-HAVE-URILE SEZONULUI: TINUTELE CU ELEMENTE SPORT

 

HOME

 

Care este obiectul de artă preferat?

Sculpturile lui Brâncuși.

 

Unde locuiești?

În centrul Bucureștiului, într-o casă Art Deco.

 

Ce lenjerie de pat folosești?

Nu am o regulă, dar prefer lenjeria de pat albă, brodată manual, apretată în exces.

 

Băutura favorită?

Pimms.

 

Filmul preferat?

„The Shinning.

 

Muzica preferată?

Progressive din anii 60.

 

Telefonul mobil?

Iphone 4.

 

Cartea preferată?

„Parfumul, de Süskind.

 

Mașina?

Figaro verde.

 

Magazinul preferat?

Dover Street Market – Londra.

 

Revista?

Dazed and Confused.

 

 

DRESSING

 

Ce brand de lenjerie intimă preferi?

Stella McCartney.

 

Designerii preferați?

Chloé.

 

Rochia preferată?

Daisy Dress Ioana Ciolacu.

 

Pantofii de seară favoriți?

Alexander Wang Chelsie Suede Sandal.

 

T-shirturile?

Alexander Wang.

 

Cămașa?

Acne Studios.

 

Sacoul?

Céline.

 

Blugii?

Boyfriend jeans.

 

Ceasul?

Nu port.

 

Geanta?

Anya Hindmarch.

 

Accesoriile?

MMM.

 

 BEAUTY

 

Parfumul preferat?

DKNY Be Delicious.

 

Rujul?

Gloss-ul Chanel.

 

Fondul de ten?

Clinique.

 

Mascara?

D&G.

 

SILVIA CRISTESCU Foto DAN BELEIU pentru ELLE

 

 

Stilul meu - Ioana CiolacuStilul meu - Ioana Ciolacu

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter