Ulei de parafină. Ce beneficii are și cum să îl folosești pentru ten și păr

Publicat pe

Ai auzit de ulei de parafină? Parafina este o ceară moale, solidă, albă sau incoloră. Este fabricată din hidrocarburi saturate.

Este adesea utilizat în tratamente de salon și spa pe mâini, cuticule și picioare, deoarece este incolor, insipid și inodor. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a oferi ameliorarea durerii articulațiilor și mușchilor dureroși.

Utilizări ale parafinei

Ceara de parafină are și multe alte utilizări. Este adesea folosit pentru a face lumânări și creioane.

Parafina are beneficii cosmetice și terapeutice.

Cosmetic, ceara sau uleiul de parafină este adesea aplicată pe mâini și picioare. Ceara este un emolient natural, ajutând pielea să fie suplă și moale. 

Când este aplicat pe piele, adaugă umiditate și continuă să crească nivelul de umiditate al pielii după terminarea tratamentului.

De asemenea, poate ajuta la deschiderea porilor și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Acest lucru poate ajuta pielea să arate mai proaspătă și să se simtă mai fină.

Beneficii terapeutice

Ceara de parafină poate fi utilizată pentru a ajuta la ameliorarea durerii în mâinile persoanelor cu artrita reumatoida.

Cu toate acestea, dacă aveți o piele foarte sensibilă, ceara de parafină poate provoca erupții la căldură. Erupția termică are ca rezultat mici umflături roșii pe piele care pot fi mâncărime și inconfortabile.

Uleiul de parafină se poate găsi la farmacie și este folosit în scop cosmetic, dar și în scop medical. 

E bine să nu îl combini cu alte uleiuri. El poate fi folosit pentru hidratarea unghiilor, părului și a pielii. 

Este în special destinat celor care se confruntă cu un ten uscat, păr deshidratat sau o piele foarte uscată. 

Poate fi folosit în loc de loțiune, după duș, ca mască de păr sau ca produs de stilizare. Ca mască, folosește câteva picături pe vârfuri și lungimea părului. Pune-ți părul într-un prosop și lasă să acționeze peste noapte. 

Spală-te pe păr în mod obișnuit, apoi coafeză-te și adaugă 2-3 picături de ulei de parafină pe vârfuri. 

Mai este cunoscut și sub numele de ulei mineral. Uleiul mineral este definit ca „un lichid incolor, uleios, aproape fără gust, insolubil în apă'.

Acest tip de ulei este distilat din petrol și se găsește în produse precum cosmetice, uleiuri, unele medicamente și laxative lubrifiante. Este adesea creat ca un produs secundar al rafinării țițeiului pentru a produce benzină.

Este utilizat ca laxativ natural pentru a ajuta la tratarea constipației, ca produs hidratant și lubrifiant.

Citește și: Ulei de cocos – beneficii pentru păr, ten și corp. Rețete de măști

Uleiul mineral vine în mai multe clase care se bazează pe procesul de rafinare.

O varietate de produse au fost denumite „ulei mineral' de-a lungul istoriei. Astăzi uleiul mineral poartă alte câteva nume în funcție de țară, inclusiv:

  • ulei alb
  • ulei de parafină
  • parafină lichidă 
  • petrol lichid

Există mai multe tipuri de uleiuri minerale disponibile în farmacii, supermarketuri și online, împreună cu multe modalități de utilizare a acestor produse, în funcție de simptomele pe care le traezi. 

Poate fi luat pe cale orală, aplicat pe piele, folosit ca clismă sau folosit ca lubrifiant personal.

Citește și: Mască anti-age cu ulei de cocos și cuișoare

Dacă este utilizat pentru a lubrifia pielea, acesta apare sub forme precum unguente, creme și lubrifianți intimi. Uleiul pentru bebeluși este, de asemenea, considerat un tip de ulei mineral parfumat care poate fi aplicat în siguranță pe pielea sugarilor / bebelușilor.

Ulei de parafină – beneficii

Are efecte laxative

Atunci când este luat intern (și, prin urmare, considerat un medicament fără prescripție medicală), uleiul mineral este adesea numit parafină lichidă. Cel mai frecvent motiv pentru care este utilizat ca medicament este acela de a ajuta la tratarea constipației datorită efectelor sale laxative.

Funcționează pentru a atenua constipația prin reținerea apei în scaun și în intestine, lubrifierea intestinelor și facilitarea trecerii unei mișcări intestinale ușoare.

Citește și: Uleiul de cocos – secretul vedetelor de la Hollywood!

Este hidratant

Potrivit unui raport din 2017, „uleiurile minerale sunt utilizate în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii și a buzelor datorită toleranței excelente a pielii, precum și performanțelor ridicate de protecție și curățare și opțiunilor largi de vâscozitate'. 

Studiile efectuate de-a lungul anilor au constatat că poate îmbunătăți textura pielii și funcțiile de barieră.

Vei găsi ulei mineral în loțiuni pentru copii, creme reci, unguente și produse cosmetice, deoarece are mai multe avantaje ca hidratant natural.

Atunci când sunt combinate cu una până la trei picături de uleiuri esențiale, cum ar fi lavanda sau arbore de ceai, uleiurile purtătoare pot acoperi o suprafață mare a pielii și pot ajuta la ameliorarea problemelor pielii, cum ar fi acneea, petele solare și așa mai departe.

Poate elimina machiajul în siguranță

O altă utilizare a uleiului mineral pentru îngrijirea pielii este îndepărtarea machiajului și chiar a tatuajelor temporare.

Atunci când îl folsoești în acest scop, căutați ulei mineral foarte rafinat și purificat (tipul care se găsește în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii), care nu este comedogen și nu va înfunda porii și nu va duce la erupții.

Citește și: 5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii mature

Ca să îl folosești pentru păr și față, pur și simplu aplică o cantitate mică de ulei de parafină în șamponul sau demachiantul tău preferat și foloște-l ca pe produsele cosmetice obișnuite. 

Are rol de hidratare și este ideal pentru păr distrus, deteriorat, lipsit de viață și foarte deshidratat. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter