Adelina Chivu, despre situația alarmantă din Italia cauzată de coronavirus: ”Îi triază după vârste, cumva aleg cine trăiește și cine moare”

Publicat pe

Simona Gherghe a făcut un interviu online cu Adelina Chivu, care se afla în carantină în Italia, din cauza coronavirus. Soția lui Cristi Chivu a povestit ce se întâmplă acum în Milano și ce măsuri au luat de când au intrat în carantină.

Oamenii din Italia se află în carantină și sunt sfătuiți să nu mai iasă din casă din cauza coronavirus. Simona Gherghe a stat de vorbă cu Adelina Chivu și a vrut să informeze oamenii din România despre situația actuală din Milano.

'Este un sacrificiu minim pe care trebuie să-l facem. Generația noastră este foarte protejată de soartă. Nu suntem obișnuiți să respectăm cu strictețe niște reguli și cred că de asta s-a și ajuns aici, în Milano. Tot ce trebuia să facem era să respectăm niște reguli foarte simple, mă includ și pe mine. Deși am încercat să stau în casă, tot am fost până la market, am fost în parc să fac sport. În ultimele nouă zile am ieșit doar de trei ori din casă. Am fost la market de două ori și în parc. Regulile sunt atât de bun simț și de ușor de urmat, încât e păcat să nu te gândești', a spus Adelina Chivu.

Cel mai important lucru pe care oamenii din orice țară ar trebui să-l facă este să respecte indicațiile pe care le primesc. Trebuie să fie precauți și să țină cont de regulile care le-au fost comunicate, astfel răspândirea cu coronavirus ar putea fi diminuată.

Situația în Italia este una critică. Adelina Chivu a povestit că medicii de acolo au început să trieze pacienții, ceea ce este destul de îngrijorător.

'Am evaluat prost situația. Nu s-a gândit nimeni că se va ajunge aici. Mă sperie că nu știu când se va termina și în ce fel se va termina. De la zi la zi aștepți vești bune, dar nu sunt bune sunt din ce în ce mai rele. (…) De multe ori am ignorat informațiile din media, în schimb când am vorbit cu medici m-am șocat. Unii care au peste 60 de ani sunt puși cu semnul întrebării dacă mai sunt conectați la aparatul de respirat, pentru că sunt puține. Îi triază după vârste, cumva aleg cine trăiește și cine moare. Mi se pare crunt pentru un medic asta', a mai spus soția lui Cristi Chivu.

Citește și: Chiara Ferragni, cel mai puternic influencer din lume.A strâns 3 milioane de euro din donații în mai puțin de 24 de ore pentru Italia, în plină epidemie de coronavirus

Cât despre românii care aleg să se întoarcă acasă, vedeta le dă un singur sfat: să țină cont de cei dragi. Sistemul medical în Italia ar fi printre cele mai bune, însă medicii sunt suprasolicitați în aceste momente.

'Nu am înțeles nicio secundă românii de aici care au plecat. Unde au plecat? Dacă rămâi aici ai acces la un sistem de sănătate bun. Se duc în România, bolnăvesc pe alții și suprasolicită un sistem medical care nu știu care e la fel de bun ca în Italia'

Adelina Chivu stă de nouă zile în casă, alături de familie, iar singurele ieșiri sunt cele la farmacie sau supermarket. Vedeta a mărturisit că în ultimele nouă zile nu a ieșit decât de trei ori.

Fetele Adelinei și ale lui Cristi Chivu învață de acasă, iar școala la care studiază s-a organizat foarte bine pentru această situație de urgență.

'Nu mai ieșim din casă decât la supermarket sau farmacie. Este totul închis. Am fost ieri cu Cristi la supermarket și a fost o experiență de viață. Toată lumea se ferea de toată lumea. Măștile s-au epuizat. Atmosfera este foarte ciudată, iar eu nu credeam că o să experimentez așa ceva prea curând.

Mesajul care trebuie să ajungă la toată lumea: nu te costă atât de mult, cât ar putea costa un bătrân o viață. Nu e plăcut să stai în casă, dar nici neplăcut. Am stat cu fetele și cu Cristi.

Toată nebunia a început după vacanța fetelor. Ele studiază la școala americană. De luni au avut cursuri online. Cei de la școală s-au organizat foarte repede. Au inclusiv ora de sport online. Toată lumea e online. Este exact ca o zi de școală, dar puțin mai scurtă', a spus Adelina Chivu.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter