Cum i s-a schimbat viața lui Mihai Sturzu, după ce a renunțat la trupa Hi-Q și la politică, și a devenit pilot: "Eu mi-am petrecut copilăria în comunism și..."/ EXCLUSIV

Publicat pe

După 18 ani cu Hi-Q, Mihai Sturzu n-a simțit că este vremea să stea liniștit, ca celelalte două treimi ale găștii sale, așa că s-a apucat de pilotat Airbusuri de linie, 320, după ce a aterizat în politică și apoi… a decolat. Iubește să zboare, are aproape 3.000 de ore experiență, dar nu spune „niciodată unei reveniri în muzica de care îi este atât de dor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Hi-Q, politică, aviație… Cine  este Mihai Sturzu, în fond și la urma urmei? Cum ar trebui să te prezentăm?

Bună întrebare. Nu m-am gândit niciodată ce ar trebui să scrie pe „cartea mea de vizită. Sunt doar un om norocos, recunosc, un om care a reușit să își transforme pasiunile în job.

Citește și: Mihaela Rădulescu a povestit totul despre primul iubit și primul eșec în dragoste:„Nu mi-am pierdut niciodată capul după vreun om însurat'/ EXCLUSIV

Și la ce ar trebui să ne mai așteptăm pe viitor? Sau te-ai oprit la „piloțeală cu surprizele?

Astăzi nu știu. Profesional, sunt foarte concentrat pe aviație. Sună egoist, tiu, dar zbor în primul rând pentru că zborul mă face fericit. În plus, mereu înveți, mereu progresezi, în fiecare zi ești un pilot mai bun. Sper ca, în câțiva ani, să devin comandant de Airbus A320/A321. Mai departe, vom trăi și vom vedea. Avem vreun program spațial românesc?

Citește și: Maria Andria a pierdut sarcina! Cântăreața este devastată:„Sufletul doare foarte tare!'

A fost vreun moment în cariera ta de pilot cand ai regretat drumul ales? Vreo turbulență mai puternică, vreo furtună…

Hahahaha! Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot. Iar momentele mai dificile în niciun caz nu te fac să regreți, ci dimpotrivă: te pun în situația să folosețti la maximum capacitățile de pilot, de membru al unui echipaj, să îți exersezi ceea ce se numesc soft skills: workload management, situational awareness, CRM, decision making.

Citește și: Schimbări masive la Prima TV:Șerban Huidu a fost dat afară. Ce se întâmplă cu Cronica Cârcotașilor

Cum i s-a schimbat viața lui Mihai Sturzu, după ce a renunțat la trupa Hi-Q și la politică, și a devenit pilot: "Eu mi-am petrecut copilăria în comunism și..."/ EXCLUSIVCum i s-a schimbat viața lui Mihai Sturzu, după ce a renunțat la trupa Hi-Q și la politică, și a devenit pilot: "Eu mi-am petrecut copilăria în comunism și..."/ EXCLUSIV

Ne-am luat cu vorba și n-am  aflat esențialul: de ce ai ales profesia asta? Îți plăceau avioanele când erai mic? Erai fan „Dezastre în aer și ai vrut să vezi pe pielea ta cum e? (glumesc, Doamne ferește!) Sau de ce? Cum ai ales să fii pilot?

Povestea e lungă. Eu mi-am petrecut mare  parte  din  copilărie  în  comunism (aveam 10 ani la Revoluție), așa că am crescut într-o țară din care nu aveam voie să ieșim, oamenii nu puteau pur și simplu să meargă să își facă pașaport și să plece un weekend la Paris sau la Londra. Și uite așa, copilul de opt ani din mine privea mereu avioanele care brăzdau cerul cu visul ca măcar o dată în viața asta să fie și el într-unul. Treizeci de ani mai târziu, pilotam deja aceste avioane.

Citește și: Cine a câștigat Ferma 2020.Marele câștigător este un concurent surpriză

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE OCTOMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: MIHAI BUTA, Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter