Cum a debutat Simona Pătruleasa la TV, în urmă cu 17 ani: "Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune"/ EXCLUSIV

Publicat pe

Indiferent de vreme și de vremuri, Simona Pătruleasa ne aduce zilnic în case cele mai fierbinți noutăți ale momentului. Carismatica prezentatoare a știrilor Kanal D și-a deschis sufletul și ne-a povestit despre începuturile ei în profesie, în urmă cu aproximativ 17 ani, dar și despre provocările muncii de jurnalist de televiziune.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Simona, ești absolventă a Facultății de Drept, ai profesat ca învățătoare, dar ai ajuns să faci televiziune… A fost doar un concurs de împrejurări? Cum s-a produs declicul, când ai știut că asta vrei să faci?

La Realitatea TV, m-am dus să dau o probă la inițiativa unei prietene care își dorea o carieră în televiziune și mi-a cerut să o însoțesc. Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune, chiar dacă înainte cu un an am făcut un curs de televiziune, pentru că îmi doream să fac ceva interesant în acea vară. A fost o decizie venită doar din curiozitate, nu mi-a trecut prin cap că aș putea să lucrez realmente în televiziune. Teoria, însă, nu are nimic în comun cu experiența lucrului efectiv într-o televiziune. Este cu totul și cu totul altceva.

Cum a debutat Simona Pătruleasa la TV, în urmă cu 17 ani: "Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune"/ EXCLUSIVCum a debutat Simona Pătruleasa la TV, în urmă cu 17 ani: "Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune"/ EXCLUSIV

Simona Pătruleasa a debutat la pupitrul știrilor sportive

În televiziune, ai debutat la pupitrul știrilor sportive, ințial la Realitatea TV, apoi la Antena 1. Povestește-ne puțin cum a fost începutul pentru tine!

După casting, la Realitatea am rămas 6 sau 7 candidați. Eram foarte tânără și acea experiență era una cu totul nouă pentru mine, extraordinară. Am început să ne pregătim pentru a intra pe sticlă. Atunci îmi derulam singură prompterul, aveam un dispozitiv la mână sau la picior cu care făceam acest lucru. Mă bucuram atunci de mirajul faptului că întâlneam oameni pe care îi vedeam până atunci doar la televizor și îi admiram. Era o magie…

Citește și: Cum au depășit Simona Pătruleasa și soțul ei cel mai greu moment din căsnicie:”Mulți au ajuns să divorțeze din acest motiv”/ EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Simona Pătruleasa, la 46 de ani:”În perioada pandemiei am slăbit”/ EXCLUSIV

Citește și: Anamaria Prodan, după ce a fost întrebată dacă Reghe stă cu amanta:„Cine nu vrea să mai facă parte din familie…'

Citește și: Cristina Cioran, prima apariție publică de când a născut! Cum se simte fiica ei:„Dacă aș fi născut la alt spital…' / EXCLUSIV

Cum a ajuns Simona Pătruleasa la Kanal D

Dacă nu mă înșel, tu ești la Kanal D din 2009, iar postul de televiziune împlinește 14 ani. Ce te-a determinat să alegi Kanal D și să rămâi aici? Cum ai ajuns să lucrezi aici?

După ce am plecat de la Antena 1, au urmat cinci luni de pauză, o perioadă în care nu îmi găseam locul. Nu mi-a fost deloc bine, eram obișnuită să fac ceva, să am o activitate care să mă țină conectată în permanență la un scop foarte clar. Eu lucrez de mică și mi s-a părut ciudat ca aceste cinci luni să nu fac nimic.

Eram plecați în Capri, eram chiar în piscină, fiind o zi de vară superbă, și mi-a sunat telefonul. Era Mihaela Antohe, prietena mea dragă, pe care o cunoscusem la Realitatea, și care mi-a propus să merg la Kanal D, să dau o probă. Nu mi-a venit să cred, mi s-a părut incredibil, pentru că eu deja mă întrebăm ce voi face în continuare.

Îmi place să merg în vacanțe, să călătoresc, dar vreau și să fiu utilă, să fac ceva interesant. Sunt în echipa Kanal D de 13 ani, am intrat la un an după ce s-a lansat postul. Dacă am rămas atâția ani, înseamnă că mi-a fost bine. Mă simt în mijlocul echipei Kanal D ca în familie, mă simt iubită, apreciată. Construim împreună, zi de zi, suntem conectați la publicul nostru și pentru cei de acasă devenim tot mai buni.

Simona Pătruleasa, despre viața în televiziune: „Am avut și momente neplăcute'

În atâția ani de televiziune ai avut parte, cu siguranță, de momente memorabile, mai mult sau mai puțin plăcute… Ne poți da câteva exemple?

Plăcute au fost momentele în care am întâlnit oameni extraordinari, artiști, oameni de televiziune pe care îi admiram și pe care, înainte de a lucra în televiziune, nu avusesem ocazia să-i cunosc. Am avut și momente neplăcute, legate de știrile pe care le-am prezentat de-a lungul timpului, care m-au încărcat.

De fiecare dată când prezentam un subiect trist legat de copii, bătrâni părăsiți, ajungeam să-i contactez, să încerc să-i ajut, nu puteam sta nepăsătoare. Sunt foarte empatică și, din păcate, am avut niște
experiențe neplăcute. Țin minte că, la un moment dat, m-a impresionat povestea unor copii și am încercat să îi ajut – le-am contactat părinții. M-am implicat, le-am trimis pachete, am încercat să le urmăresc evoluția, apoi părinții m-au dezamăgit prin modul în care nu se implicau, astfel încât copiilor lor să le fie mai bine…

Simona Pătruleasa: „Munca în televiziune nu presupune doar să prezinți știrile'

Te-ai vedea făcând și altceva la un moment dat? Ce alte pasiuni mai ai?
E ceva ce te atrage la fel de mult?

Munca în televiziune nu presupune doar să prezinți știrile, e o întreagă
desfășurare de forțe în spate, sunt multe alte lucruri interesante de făcut. În spatele fiecărui show este foarte multă muncă, oameni care se implică. Nu m-am gândit ce aș face dacă nu aș mai lucra în televiziune. Cred că aș face ceva legat de design interior, aș recondiționa case. Însă este doar un gând, nimic concret. Acum sunt dedicată sută la sută profesiei mele în televiziune.


 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă