Cum a devenit Mihai Mărgineanu pilot comercial: „Îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare”/ EXCLUSIV

Publicat pe

Mihai Mărgineanu este actor, a început să cânte la 36 de ani și a reușit să-și învingă frica de zbor într-un mod inedit: a devenit pilot comercial. Dacă la început își făcea cruce din momentul în care decola până la aterizare, apoi situația s-a schimbat radical. Simpaticul Ardiles din Las Fierbinți ne-a povestit cu lux de amănunte cum a descoperit o „ușă către o lume superbă și plină de pasiune'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mihai Mărgineanu, 52 de ani, cântăreț, compozitor, actor și pilot comercial. Mai pe larg o să te rog să te prezinți tu! Care sunt lucrurile depre tine care nu s-au spus încă?

Dacă sunt lucruri care nu s-au spus, înseamnă că nici nu trebuie să se spună. (zâmbește) Nu cred că e ceva de adăugat, în condițiile în care „52-ul ăla dă foarte ciudat pe afiș. Totuși, cred că aș putea spune ceva: sunt un specimen ciudat de om care s-a blocat în timp la vârsta de la 27 de ani. Și mă port ca atare, adică infantil. De exemplu, mi s-a întâmplat să dau locul în metrou unor domni mai tineri decât mine (da, merg cu metroul) și m-am simțit ca naiba când mi-am dat seama de aroganță. Simt că relația mea cu tinerii și cu „foarte tinerii este una de la egal la egal, deși eu nu prea mai sunt tânăr de mult, nici ca vârstă și nici ca experiență de viață. Mi se pare că sunt un copil care are copii și mă simt foarte ciudat cu oamenii care își prezintă vârsta prin comportament, limbaj sau preocupări.

Cum a devenit Mihai Mărgineanu pilot comercial: „Îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare'/ EXCLUSIVCum a devenit Mihai Mărgineanu pilot comercial: „Îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare'/ EXCLUSIV

Mihai Mărgineanu: „Totul a început din frica de zbor'

Pot spune că ești privilegiat, iar asta fiindcă ai avut ocazia să-ți îndeplinești mai multe visuri. Povestește-ne, te rog, cum ai devenit pilot comercial! E o profesie care, la o adică, îți permite să trăiești mai bine decât din actorie sau din cântat?

Totul a început din frica de zbor. Mi se părea că cei mai frumoși oameni sunt ăia care zboară, pentru că eu îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare. Și eram terifiat de avioanele de linie în care mai călătoream din când în când și cât mai rar posibil. După care… s-a ivit ocazia: puteam învăța să zbor cu un avion, la o școală de zbor privată, Școala de Aviație Comercială de la Tuzla, „Tudor Greceanu. Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult. Și ăsta era doar începutul. Am intrat în școală și n-am mai ieșit de atunci. Pentru că am deschis o ușă către o lume superbă și plină de pasiune.

Mihai Mărgineanu: „O lume cu oameni mult mai frumoși decât în orice alt domeniu'

O lume cu oameni mult mai frumoși decât în orice alt domeniu. Unii sunt mai frumoși decât mulți frumoși din lumea artistică. După ce am luat PPL – prima licență către ATPL (airline transport pilot licence) – mi-am dat seama că nu mă voi mai opri din învățat până nu se termină tot „învățatul de pe lume. Atunci mi-am propus să fac din „zburat un motiv de a se îndrăgosti soția mea din nou (de mine, evident). Numai că, deși a zburat de multe ori cu mine la manșă, ea nu este atât de impresionată de asta. Exact ca Shania Twain: „OK, and you are Brad Pitt. So what?! Inițial, voiam să merg la BlueAir, pentru care am un respect deosebit, dar cu tristețe mi-am dat seama că, dacă alegeam asta, trebuia să renunț la tot ceea ce făceam cu mare drag: muzică, film, spectacole, să renunț la trupa mea, care îmi este a doua familie, și… să intru în „armată. N-am putut să iau o decizie. Între timp, am făcut 52 de ani și e mai greu să lucrezi cu unul care nu prea se mai impresionează de la o floare cu care nu se face primăvară. Am cotit-o către F. I. (adică, flight instructor).

Citește și: Cum a primit Mihai Mărgineanu rolul Ardiles din Las Fierbinți:„Prestațiile urmau a NU fi plătite'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum și-a cunoscut Mihai Mărgineanu soția:„A făcut dintr-un golan ordinar și scârbos un bărbat pe care te poți baza'/ EXCLUSIV

Citește și: Gestul făcut de un român pentru o refugiată din Ucraina, mamă a patru copii:”Am început să plâng…”

Citește și: Scandal între Laura Giurcanu și TJ Miles la Survivor România:”Nu mai am răbdare să fiu prietenul ei”

Mihai Mărgineanu: „Munca nu mi-a plăcut niciodată'

Ce alt hobby mai ai? Ce îți place să faci, în afară de cele enumerate mai sus? Cum îți petreci timpul liber?

Munca nu mi-a plăcut niciodată. De la muncă îmi place doar rezulatul, din păcate. Și rezultatul vine foarte greu și după mult timp. D-aia gândul meu este în permanență la vacanță și timp liber. Cred că aș fi un pensionar excelent. Nu mă îndepărtez de rădăcina ce hrănește adevărata fericire și succesul autentic.

Nu merg la all-inclusive, dar îmi place marea până la nebunie. Și, de dragul ei, merg pe velier, câteva săptămâni în fiecare an. Nu alerg șalupe de viteză prin Delta Dunării, dar pot să conduc veliere și catamarane de până la 24 de metri, cu velele în vânt. Mi-am făcut o meserie din asta, prin FunDive și Pikasea, care mă contractează verile să le navighez catamaranele pe Mediterană. Fiului meu i-am făcut cadou, la 10 ani (acum 5 ani), cursul integral de scufundător open-water SSI de până la 18 metri. Acum se scufundă ca un pește. Marea lui pasiune este apa și m-am gândit să-l las să stea cât vrea el. Stau aproape de chitară, de istorie, de tâmplărie, de familie și de prieteni.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter