Momentul în care Mihai Bendeac a știut că vrea să devină actor: "În timp ce eram la toaletă, mi-am dat seama ce urma să fac"/ EXCLUSIV

Publicat pe

Îl vedem mereu la TV, în ipostază de jurat, dar Mihai Bendeac este, în primul rând, actor. A știut de la o vârstă fragedă ce își dorește și a depus toate eforturile pentru a-și îndeplini visul. Artistul ne-a spus că a avut o revelație, iar de atunci și-a dat seama exact ceea ce își dorește să facă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Când ai  știut că ceea ce-ți dorești e să devii actor? Cine ți-a descoperit talentul?

Când aveam o vârstă foarte, foarte fragedă, cred că începând de la 4 ani, ceva de genul ăsta, aveam o vecină, acolo unde ne mutaserăm în bloc, care i-a spus maică-mii că eu o să fiu actor. Asta pentru că povesteam și imitam și li se părea lor că sunt foarte amuzant. Dar un eveniment major este cuprins chiar în acest capitol, „Un bănuț auriu. Atunci, cumva, am avut o revelație pe care însă nu am conștientizat-o.

Revelația pe care am conștientizat-o s-a produs într-o noapte, la 14 ani, când m-am trezit și… m-am dus să fac pipi. În timp ce făceam pipi, mi-am dat seama ce urma să fac cu existența mea. (râde) Știu că, în general, oamenii au momente revelatoare când se află pe munți, la câmpie, în locuri cu peisaje superbe, văd un apus… Eu făceam pipi și nu pot să eludez faptul că atunci am avut revelația vieții mele.

Momentul în care Mihai Bendeac a știut că vrea să devină actor: "În timp ce eram la toaletă, mi-am dat seama ce urma să fac"/ EXCLUSIVMomentul în care Mihai Bendeac a știut că vrea să devină actor: "În timp ce eram la toaletă, mi-am dat seama ce urma să fac"/ EXCLUSIV

Mihai Bendeac: „Actorii de comedie sunt și actori de dramă”

Cine te-a văzut jucând în Richard al III-lea ar fi zis că o să devii actor dramatic, nu de comedie. Când s-a produs switch-ul?

Eu cred că există actori de dramă, dar actorii de comedie sunt și actori de dramă. Sunt foarte mulți actori care sunt actori de dramă și care n-ar putea să intre în spectrul comediei, însă sunt absolut convins că orice actor de comedie poate să joace și dramă. N-aș vrea să-mi pun în cap o parte din breaslă. În primul rând că nu sunt eu primul care spune așa ceva.

Au spus-o și Dem Rădulescu, și Louis de Funès. Pentru comedie îți trebuie ceva în plus. Îți trebuie un metronom intern, trebuie să te naști cu un metronom intern și trebuie să ai un anume stil.

Citește și: Mihai Bendeac, adevărul despre lupta cu depresia:”Au fost situații în care am cerut ajutor”. Care este relația sa cu Dumnezeu / EXCLUSIV

Citește și: Mihai Bendeac dezvăluie secrete tulburătoare din cartea vieții lui:”Capitolul ăsta nu am reușit să-l scriu decât în momentul în care m-am îmbătat pulbere” / EXCLUSIV

Citește și: Brigitte, o nouă operație estetică. Florin Pastramă a fost șocat când a văzut-o:'Să nu te sperii de mine'

Citește și: Pepe, iubit în secret! Ce scrisoare de dragoste a primit:„Sunt 6 ani de când te-am sărutat și te-am vrut'

Mihai Bendeac: „De la 15 ani știam exact ce vreau să se întâmple”

Ce a însemnat pentru cariera ta de actor faptul că ai devenit vedetă de televiziune? Nu e un secret că acum vine mai multă lume să te vadă la teatru și datorită acestui lucru…

La mine, să știi, a fost o chestie absolut programatică, și explic treaba asta în carte, adică încă de la 15 ani știam exact ce vreau să se întâmple, fiecare pas din ceea ce a urmat, știam că urmează să fiu și vedetă de televiziune, știam că voi scrie scheciuri – făceam asta încontinuu în timpul orelor, pentru că mă plictiseam foarte tare la școală – și atunci, cumva, totul a fost extrem de programatic.

Închipuie-ți că mă închideam la mine-n cameră și dădeam autografe ore-n șir. Îmi imaginam că vorbesc, că întreb, totul era foarte detaliat. Îmi puneam muzică și repetam intrări în scenă, ba la teatru, ba la televiziune. Și știam că, dacă îmi doresc să fac scheciuri – și-mi doream foarte mult –, treaba asta nu se poate realiza fără notorietate și fără celebritate. Văzusem și eu foarte multe scheciuri și am observat că în fiecare, fie că vorbim despre scheciuri românești sau internaționale, există acolo un capocomico – scheciul cu… după  care  urma  numele  unui  actor.

Știam că am nevoie de treaba asta și am urmărit-o cu obsesivitate. Există un capitol despre celebritate în care explic, efectiv, ce s-a întâmplat și cu familia mea, cum a venit celebritatea și cum mi-a invadat familia, și mai ales fratele.

Personajele preferate ale lui Mihai Bendeac

Care este personajul tău preferat de până acum? Și din teatru, și din emisiunile TV. Care este rolul de care te simți cel mai legat?

E o chestie relativ recentă și poate de-asta sunt subiectiv… Îmi place foarte mult personajul Raspluiev, din „Nunta lui Krecinski, și mă simt foarte atașat de el. Iar dacă ar fi să mă gândesc la personajele pe care le-am făcut în televiziune,  aș spune două dintre ele – Mircea Dinescu și Vișinescu.

Sursa foto: PR, Facebook

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE IANUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter