Mihai Bendeac, adevărul despre lupta cu depresia: "Au fost situații în care am cerut ajutor". Care este relația sa cu Dumnezeu / EXCLUSIV

Publicat pe

Mihai Bendeac s-a luptat mult timp cu depresia și ne-a spus că nu a reușit momentan să o învingă, dar a învățat să trăiască cu ea. Artistul ne-a dezvăluit cum reușește să-și gestioneze trăirile, care este relația sa cu Dumnezeu și ce superstiții are.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

De obicei, lumea crede că oamenii veseli nu au mari probleme existențiale… Știu că tu te-ai luptat cu depresia. Ai reușit să o învingi sau din când în când își mai arată colții?

Nu, n-am reușit s-o înving, își arată colții destul de des, aș spune, dar cred că am învățat să trăiesc cu ea. Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele de genul ăsta, dar nu pot să spun c-am trecut peste.

Mihai Bendeac, adevărul despre lupta cu depresia: "Au fost situații în care am cerut ajutor". Care este relația sa cu Dumnezeu / EXCLUSIVMihai Bendeac, adevărul despre lupta cu depresia: "Au fost situații în care am cerut ajutor". Care este relația sa cu Dumnezeu / EXCLUSIV

Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi, în diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stă decât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva.

Au fost situații în care am cerut ajutor, situații în care nu s-a putut altfel decât cu o anumită medicație, dar cred că rezolvarea ei cu adevărat sau acceptarea e o experiență personală și fiecare găsește un anumit drum către treaba asta. Din păcate, așa e, nu există rețete. Spunea Andrei Pleșu, la un moment dat, într-o conferință foarte mișto – se numește „Despre prostie – că pe el îl enervează cumplit treaba asta cu gândirea pozitivă. Că pentru a gândi pozitiv trebuie să fii în primul rând dobitoc, că dacă ești un om care gândește nu poți să gândești mereu pozitiv. Depinde la ce te raportezi, că numai o legumă poate să gândească pozitiv despre orice.

Mihai Bendeac: „Sunt profund antireligios”

Ce relație ai cu Dumnezeu? Spuneai că nu-ți place să intri în biserică…

Sunt profund antireligios, am devenit așa cu timpul, pentru că, atât cât am putut, am studiat Istoria religiilor, impactul pe care l-a avut religia de-a lungul timpului, utilitatea pe care a avut-o religia, rezultatele pe care  le-a obținut sau, mai degrabă, nu le-a obținut religia de-a lungul timpului, și am devenit profund antireligios.

În același timp, am niște înclinații mistice extrem de puternice cumva, și aceste înclinații sunt explicate într-un capitol care se numește „Povestea lui 46. Pentru mine divinitatea ține mai degrabă de un număr și ce mi-a relevat numărul respectiv.

Citește și: Mihai Bendeac dezvăluie secrete tulburătoare din cartea vieții lui:”Capitolul ăsta nu am reușit să-l scriu decât în momentul în care m-am îmbătat pulbere” / EXCLUSIV

Citește și: Trauma care-l va urmări toată viața. Mihai Bendeac nu va uita niciodată drama lui Dan Mihăescu:”Când a aflat că este bolnav, m-a rugat… să îl eutanasiez”

Citește și: Adevărul despre relația dintre Bianca Drăgușanu și milionarul. Gestul care i-a dat de gol:„Lumina din viața mea'

Citește și: Sandra Stoicescu, primele declarații după ce fiica ei s-a infectat cu COVID-19.Micuța de 1 an și jumătate are febră

Mihai Bendeac nu este superstițios

Dar superstițios ești?

Consider că superstițiile sunt de o imbecilitate înfiorătoare, dar, în același timp, înainte de fiecare spectacol la teatru, fac anumite lucruri, și dacă nu le fac simt că o iau razna. De exemplu, cabiniera de la teatru, care este pentru mine ca o a doua mamă, știe exact că, la o anumită oră, trebuie să-mi pună costumul nu știu care și să spună nu știu ce, la care eu să răspund nu știu cum… Am tot felul de stupidități dintr-astea, care nu știu dacă sunt neapărat superstiții, cât mai degrabă sunt niște pattern-uri pe care mi le-am creat și care mă ajută pe mine să intru în starea respectivă, să ies din realitatea asta și să intru într-o altă realitate.

Sursa foto: Facebook, PR, Instagram

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE IANUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE DEJA LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter