Ce a făcut Dana Chera (Grecu) timp de 4 ani, după o carieră neîntreruptă de 17 ani în televiziune: „Au fost niște ani în care...”/ EXCLUSIV

Publicat pe

După patru ani de pauză, timp în care s-a dedicat rolului de mamă și soție, jurnalista Dana Chera (Grecu) a revenit în televiziune, la Etno TV. Cu sinceritatea care o caracterizează, ne-a povestit cum s-a schimbat viața ei după vârsta de 40 de ani, cum e să fii în același timp mamă de adolescenți, dar și de bebeluș și, nu în ultimul rând, despre provocările și satisfacțiile pe care i le-a adus profesia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Vestea că te întorci în televiziune ne-a surprins plăcut. Bine ai revenit, Dana! Cum a fost pentru tine perioada în care nu ai apărut pe sticlă?

Vă mulțumesc! Bine v-am găsit! Cea mai bună perioadă a mea. Pentru că, asta e, noi putem evalua ceva doar făcând comparație. Au fost niște ani în care nu am alergat deloc, în care nu m-am încrâncenat deloc, în care lucrurile simple, fără mize aiurea, mi-au umplut viața. Am descoperit că se poate trăi în tihnă.

Ce a făcut Dana Chera (Grecu) timp de 4 ani, după o carieră neîntreruptă de 17 ani în televiziune: „Au fost niște ani în care...'/ EXCLUSIVCe a făcut Dana Chera (Grecu) timp de 4 ani, după o carieră neîntreruptă de 17 ani în televiziune: „Au fost niște ani în care...'/ EXCLUSIV

Dana Chera: „Ieșirea mea din lumina reflectoarelor s-a întâmplat foarte firesc'

Patru ani de pauză, după o carieră neîntreruptă de 17 ani în televiziune, înseamnă mult… Mai ales că erai pe val, cum se spune. Știu că ai ales să iei o pauză când ai devenit mamă, dar totuși sunt multe femei de carieră care revin mai repede la job. Care a fost declicul care te-a determinat să iei decizia asta?

Valul ăsta, oricare ar fi el, în orice domeniu sau moment al vieții, este atât de înșelător. Pare că îți dă tot, de fapt, îți ia o grămadă. Ieșirea mea din platou, din lumina reflectoarelor, s-a întâmplat foarte firesc. Eram însărcinată și trebuia să nasc. Apoi a trebuit să punem copilul mic pe picioare și să avem grijă de copiii mari, care erau în prag de examene. Și, da, au trecut anii.

Dana Chera: „Nicio secundă nu am gândit acest pas din perspectiva vârstei'

Recunosc că, la vremea respectivă, m-a surprins faptul că ai decis să devii din nou mamă, după vârsta de 40 de ani. Multe femei consideră asta un act de curaj. În cazul tău cum a fost? S-a întâmplat pur și simplu sau ți-ai dorit-o pe Ana de la bun început?

Ana a venit în liniște, cum vin toate cele frumoase în viața noastră. Nicio secundă nu am gândit acest pas din perspectiva vârstei. Da, a fost a treia operație de cezariană, dar am avut maximă încredere în medicul meu. Cred că doamnele trebuie să fie liniștite! Se poate.

Citește și: Dana Grecu, despre absența de 4 ani de la TV:”O lecție uriașă, ca să prețuiesc tot ce mi se întâmplă”

Citește și: Dana Chera și Petre Daea au mâncat greieri în direct, la Etno TV:”Nu știu dacă aveți încredere…”

Citește și: Horia Brenciu, totul despre povestea de dragoste cu soția lui:„Începutul relației mele cu Alice îl pot ascocia cu un spectacol'/ EXCLUSIV

Citește și: Roxana Ionescu și Tinu Vidaicu au împlinit doi ani de căsnicie.Ce mesaje și-au trimis cei doi cu ocazia aniversării

Dana Chera: „Femeia are rolul primordial de a ține copiii și casa'

Îmi este greu să mi te imaginez în postura de gospodină, de mamă preocupată doar de treburile domestice, dar iată că s-a întâmplat și asta! Spuneai la un moment dat că prietenii s-au îndoit că vei rezista. Nu doar că ai făcut față, dar ai devenit și maestră în bucătărie! Ai reușit să excelezi, la fel ca în profesie?

Mie nu mi-e rușine să muncesc. Adică, eu cred, în adâncul sufletului meu, că femeia are rolul primordial de a ține copiii și casa. Chiar cred asta. Vremurile, competiția asta ciudată cu bărbații, societatea care o cheamă să se bată, parte în parte, cu ei… toate acestea au schimbat sensul firesc al lucrurilor. Deci statul acasă, greu la început din cauza obișnuinței și a dependenței de adrenalină, și-a găsit foarte repede matca. Și este o matcă din care refuz să ies, pentru că eu nu știu ceva mai frumos pe lumea asta! Revin: e o bucurie să gătești pentru cei dragi! Să-ți crească în tavă cozonacii, să încerci niște rețete pe care le credeai imposibil de realizat…

Nu spun că e ușor, nu spun că nu-ți ia timp, nu spun că nu te dor picioarele și mâinile, nu spun că nu adormi, invariabil, în primele 15 minute ale filmului pe care chiar tu l-ai ales, dar, peste toate acestea, e sensul pe care l-ai găsit în viață, căldura care te înconjoară și dorul cu care aștepți să vină acasă omul tău. Familia ta.

Această pauză de la viața profesională a venit, bănuiesc, cu avantaje și dezavantaje. Sunt sigură că satisfacția de a-ți vedea copiii crescând e imensă, dar… ai vreun regret?

Cred că toți trebuie să trecem prin toate, ca să înțelegem ce contează pentru a fi liniște în suflet. Nu există dar.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE APRILIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter