Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez, două mari actrițe cu destine la indigo! Seria coincidențelor din viețile lor

Publicat pe

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez s-au stins din viață, însă destinele lor sunt parcă trase la indigo! Teatrul românesc este în doliu după recenta pierdere a „Coanei Chirița”! Iată, în cele ce urmează, câteva asemănări izbitoare între traiectoriile celor două mari actrițe care ne-au încântat cu talentul și dedicarea lor ani întregi!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez au fost un munte de talent! Ne-au încântat în zeci de roluri bine interpretate și personaje savuroase, pe care nu le vom uita nicicând.

Draga Olteanu Matei a încetat din viață pe 18 noiembrie 2020, iar Tamara Buciuceanu cu un an în urmă, pe 15 octombrie 2019. Pierderea lor a lăsat un gol în sufletele tuturor, însă rămâne munca lor de o viață ce nu va putea fi ștearsă cu ușurință din memoria celor care le-au urmărit și admirat.

La o simplă analiză, se constată că cele două mari actrițe au avut destine extrem de asemănătoare.

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu au fost căsătorite cu medici

Cele două mari actrițe au fost căsătorite cu medici, au rămas văduve și nu și-au mai refăcut viața după ce marile lor iubiri au părăsit această lume.

Cu toate că mai avusese două căsnicii eșuate înainte, pentru Draga Olteanu Matei a treia oară a fost cu noroc! A fost căsătorită timp de 44 ani cu medicul Ion Matei, care a susținut-o și i-a adus pacea și liniștea de care avea nevoie. Legătura lor a fost atât de puternică, încât, după pierderea sa, actrița a menționat că și-ar fi dorit să fi murit odată cu el.

„Aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi.

Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, a transmis Draga în urmă cu 6 ani.

La rândul ei, Tamara Buciuceanu Botez a fost căsătorită cu medicul Alexandru Botez timp de 33 de ani, din 1962, până când el a plecat la Ceruri'. Marea doamnă a comediei a rămas văduvă la mijlocul anilor ʼ90 și nu s-a mai recăsătorit de atunci.

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu nu au avut copii

În ciuda faptului că atât Draga Olteanu, cât și Tamara Buciuceanu au avut relații longevive, cele două actrițe nu au devenit mame. Draga Olteanu a vorbit și despre motivul pentru care nu a avut copii.

„Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului’, a spus Draga Olteanu Matei, precizând că la un moment dat a luat în calcul varianta adopţiei

M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să ma ocup de el’, spunea actrița la emisiunea „Agenția VIP’, moderată de Cristi Brancu.

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu, recompensate la final de carieră

Talentul lor desăvârșit era inegalabil și incontestabil. Însă, marile actrițe au fost recompensate cu mai multe distincții pe măsură la final de carieră.

În toamna anului 2014, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Castelul Peleș din Sinaia, atât Draga Olteanu Matei, cât și Tamara Buciuceanu au primit din partea Casei Regale a României Ordinul Coroana României în grad de Ofițer. Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României. Decorațiile au fost înmânate de principesa Margareta a României.

Din anul 2011, marile doamne ale teatrului românesc au câte o stea care le poartă numele pe Aleea Celebrităților din Capitală.

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez, două mari actrițe cu destine la indigo! Seria coincidențelor din viețile lorDraga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez, două mari actrițe cu destine la indigo! Seria coincidențelor din viețile lor

Ce le-a legat pe marile doamne ale teatrului românesc

Pe lângă talent, pe cele două actrițe le-a mai legat un rol, pe care Draga Olteanu Matei l-a detestat și l-a refuzat până în ultima clipă. Mai mult, i-a propus regizorului s-o ia în locul ei pe Tamara Buciuceanu Botez.

Rolul din «Căsătorie cu repetiție» mi-a fost cel mai urât dintre toate. L-am refuzat în scris. Am propus-o pe Tamara Buciuceanu, care ar fi fost mult mai bună decât mine, dar regizorul, Calotescu, atâta m-a bătut la cap și atâta m-a asigurat că o să facă, că o să dreagă… și i-am spus că nu. Au trecut atâția ani și nu știu când l-am văzut la televizor. Și am avut aceeași impresie, aceeași nemulțumire, acea impresie că am avut dreptate, că nu aveam eu ce să caut în rolul acela', povestea Draga Olteanu Matei pentru Libertatea într-un interviu, în urmă cu trei ani.

Citește și: Draga Olteanu Matei, un ultim interviu emoționant, acum o lună:„Pe dinăuntru mă simt puternică, pe afară sunt dărâmată!'

Citeșt și: Când și unde va fi înmormântată Draga Olteanu Matei.Actrița îşi pregătise deja locul de veci

Citește și: Dramele neștiute ale regretatei Tamara Buciuceanu Botez.A ajuns să respire cu un singur plămân și a pierdut în mod dramatic aproape toți oamenii pe care i-a iubit

Citește și: Tamara Buciuceanu şi Stela Popescu, prietenie pe scenă și dincolo de ea:„16 ani am dormit în același pat, parcă eram surori!'

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu s-au mutat la bătrânețe

O ultimă asemănare în destinele lor ar fi modul în care au ales să-și petreacă bătrânețea. Atât Draga Olteanu Matei, cât și Tamara Buciuceanu Botez au decis să părăsească Bucureștiul la bătrânețe și să se retragă într-un alt oraș.

Astfel, Draga Olteanu Matei s-a mutat la Piatra Neamț în ultimii ani de viață, iar Tamara Buciuceanu Botez la Bușteni.

Sursa foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter