Imagini de colecție cu Draga Olteanu Matei, din tinerețe. Cum arăta la 20 de ani și ce s-a întâmplat cu singura sa poză din studenție

Publicat pe

Draga noastră… Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, pe patul de spital, la vârsta de 87 de ani! Iată câteva imagini din tinerețea ei și povestea singurei sale fotografii din studenție!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Lumea tratrului și a filmului este acum mai săracă, după pierderea marei actrițe Draga Olteanu Matei. S-a stins pe patul de spital, în mai puțin de o săptămână de la internarea în stare gravă cu hemoragie digestivă. În ciuda eforturilor medicilor, din păcate actrița nu a mai putut fi salvată.

Dar să ne-o amintim pe Draga Olteanu Matei, așa cum a fost o viață întreagă: mereu veselă, opimistă, jovială, talentată, plină de energie. Zâmbetul ei era contagios și a adus bucurie în sufletele oamenilor ani la rând.

Draga Olteanu Matei, o carieră de 50 de ani în imagini

În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. Draga Olteanu Matei a fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar.

Era imposibil să nu îndrăgești fiecare rol al ei, dedicarea și talentul pe care îl punea la bătaie în fiecare interpretare de excepție. Precum a spus Ion Dichiseanu la aflarea veștii că a murit ea însăși „era o mare valoare, era un monstru sacru ce nu se poate compara cu nimeni”.

Povestea singurei fotografii cu Draga Olteanu Matei din studenție

Irina Păcurariu a publicat pe rețelele de socializare o fotografie cu Draga Olteanu Matei din studenție, menționând de altfel că era singura realizată în acea perioadă din viața ei. Aceasta i-a fost încredințată Irinei Păcurariu, căreia i-a acordat și ultimul interviu în vară, marea actriță menționând că nu mai are ce face cu ea.

„Nu-i plăcea să i te adresezi cu Dumneavoastră. Era Draga și atât. O comoară de inteligență, umor, autoironie și har pe care le pot duce doar cei magistrali. Și ea așa a fost.

La UNITER,..se dau acolo fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Cramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…', mi-a spus pe 28 iulie, când ne-am întâlnit pentru ultimul ei interviu.

Drum bun la îngeri, Draga, în Raiul de unde îți plăcea să spui c-ai fost trimisă cu toate darurile care ne-au făcut pe noi fericiți!

Acesta este singura fotografie a doamnei Draga Olteanu Matei din studenție. Mi-a dat-o și mi-a spus: Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!' Dumnezeu să o odihnească!”, a scris Irina Păcurariu de la TVR 2.

Alexandru Arșinel, despre Draga Olteanu Matei: „O persoană deosebită'

Aleandru Arșinel a vorbit, la rândul lui, despre pierderea actriței Draga Olteanu Matei.

„A fost o foarte mare actriţă, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. S-a retras într-o zonă a ţării iubitoare de teatru şi iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamţ, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo', a transmis Alexandru Arșinel pentru Libertatea.

Imagini de colecție cu Draga Olteanu Matei, din tinerețe. Cum arăta la 20 de ani și ce s-a întâmplat cu singura sa poză din studențieImagini de colecție cu Draga Olteanu Matei, din tinerețe. Cum arăta la 20 de ani și ce s-a întâmplat cu singura sa poză din studenție

„E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani”

Alexandru Arșinel și-a adus aminte cu drag despre momentele pe care le-au împărtășit împreună pe scenă.

„O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunţa la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor.

A jucat în multe creaţii. Chiriţa, scenariu realizat şi jucat de ea. A realizat un succes deosebit şi pe scenă şi în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamţ a creat o echipă de teatru cu care a câştigat mai multe concursuri în ţară. Nu mai vorbesc de scenariile şi acţiunile pe care le realiza în ţară. O mare actriţă. Un om deosebit! Te gândeşti, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriţă. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era aşa cum era, era imensă’, a mai spus Alexandru Arşinel la Antena 3.

Sursa foto: Facebook, Captură YouTube

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter