Larisa Iordache recunoaște că a avut momente când a vrut să renunțe la gimnastică: "Am renunțat la idee când părinții mei..."/ EXCLUSIV

Publicat pe

Larisa Iordache este o adevărată luptătoare! În ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului, a găsit puterea de a se ridica și de a trece peste fiecare etapă din viața ei cu capul sus, ca o campioană. Gimnasta ne-a vorbit despre cele mai grele momente din carieră și ce a determinat-o să nu renunțe la vârsta de 15 ani, când a fost pe punctul de spune „stop' definitiv.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Tu ai început să practici sportul pe care îl iubești de la o vârstă fragedă,
la 5 ani, și ai spus că ai ajuns la gimnastică „dintr-o întâmplare. Spune-ne cum ți-ai descoperit pasiunea și care a fost motivația care nu te-a lăsat să renunți.

Așa a fost! Dintr-o întâmplare m-am apucat de gimnastică, iar aici pot spune că a fost destinul ca eu să ajung sportiv de performanță. Am început printr-o joacă, iar la vârsta de 10 ani am realizat că totul devine serios. La acel moment, a apărut și „setea de a deveni cea mai bună în gimnastică. Motivația a crescut pe zi ce trece, iar competițiile m-au făcut să simt plăcerea de a practica acest sport, de a concura și de a câștiga medalii importante. Plăcerea aceasta nu mă lasă să renunț momentan, și ea apare de fiecare dată când îmi este greu să lucrez în sala de antrenament, dar și la concursuri.

Larisa Iordache recunoaște că a avut momente când a vrut să renunțe la gimnastică: "Am renunțat la idee când părinții mei..."/ EXCLUSIVLarisa Iordache recunoaște că a avut momente când a vrut să renunțe la gimnastică: "Am renunțat la idee când părinții mei..."/ EXCLUSIV

Larisa Iordache: „Mi-am dorit să devin o adolescentă normală'

Chiar, ai vrut vreodată să renunți, în adevăratul sens al cuvântului?

Da. La vârsta de 15 ani am vrut să renunț cu adevărat. Mi-am dorit să devin o adolescentă normală, însă am renunțat la această idee în momentul în care părinții mei mi-au prezentat cu adevărat realitatea din afara gimnasticii. Și după accidentarea de la tendonul ahilean am avut momente cât se poate de grele, efectiv eram căzută psihic, pentru că îmi doream și simțeam că vreau să mă reîntorc în gimnastică, dar nu găseam momentul oportun. A fost o perioadă din viața mea din care am învățat MULTE lucruri.

Citește și: Cum se simte Larisa Iordache după accidentarea de la Jocurile Olimpice:”Urmez un tratament cu…”. Când revine în competiții / EXCLUSIV

Citește și: Campioana Larisa Iordache, despre cele mai grele momente din viața de gimnastă și momentul retragerii:”Aveam momente când nu mai aveam motivație”/ EXCLUSIV

Citește și: De ce nu s-a mutat Cătălin Scărlătescu din România, după ce a văzut peste 50 de țări:„Am ajuns la concluzia că…'/ EXCLUSIV

Citește și: Ce propunere i-a făcut Claudia Pătrășcau lui Gabi Bădălău, la divorț:„S-ar termina într-o secundă'

Larisa Iordache: „Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare'

Care sunt cele mai grele momente din cariera unei gimaste? Mă refer atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Spune-ne ce nu vedem, ce se ascunde în spatele momentelor când auzim imnul, pe podium?

În sportul de performanță, din punctul meu de vedere, există două bariere: una în care psihic ești optimist și vrei să faci fiecare exercițiu foarte bine, însă fizicul nu te lasă și îți creează probleme, iar a doua, aceea în care fizic ești capabil, însă psihic nu vezi nicio scăpare, nu crezi că vei reuși sau pur și simplu ești dezorientat.

Toată lumea știe că am avut probleme din punct de vedere fizic, probleme ce mă urmăresc de când eram micuță, dar psihic pot spune că am aflat ce înseamnă cu adevărat și cât de important este să fii focusat pe ceea ce vrei să faci. Problemele din afara sălii m-au dezorientat extrem de tare și nu m-au lăsat să fiu eu 100% , dar cu ajutorul antrenorilor mei, doamna Lulu și domnul Cristi Moldovan, am reușit să mă concentrez în momentele-cheie din cariera mea.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE SEPTEMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter