Marilyn Monroe avea un obicei alimentar ciudat. Actrița bea șodou, extrem de popular în România și azi

Publicat pe

La peste jumătate de secol de la moartea sa, Marilyn Monroe continuă să fie considerată cea mai sexy blondă din toate timpurile. Celebră pentru formele generoase, legendara actriță avea un obicei alimentar bizar, dar încă popular și-n zilele noastre. Îți este cunoscut 'șodoul'?

Deși o femeie cu forme generoase, Marilyn Monroe rămâne reper de frumusețe chiar și astăzi, în epoca obsesiei pentru greutate. Cea mai sexy blondă a tuturor timpurilor nu și-a bătut niciodată capul cu diete elaborate și nu refuza niciodată o înghețată, singura regulă a sa fiind aceea de a mânca cât mai simplu.

Amestecul bizar pe care Marilyn Monroe îl consuma în fiecare dimineață. Noi îi spunem 'șodou'

Totuși, în 1952, Marilyn Monroe a dezvăluit curiosul său obicei alimentar din fiecare dimineață care, culmea, e la fel de actual și popular și astăzi, oricât de bizar sună combinația de alimente pe care o presupune: lapte cald și ouă crude.

'Mi s-a spus că am niște obiceiuri culinare bizare, dar nu sunt de acord cu asta. Într-un pahar cu lapte fierbine, adaug două ouă crude, amestec totul și beau conținutul în timp ce mă îmbrac. Și iau apoi o pastilă de multivitamine. Mă îndoiesc că e vreun doctor capabil să recomande un mic dejun mai nutritiv pentru o fată aflată mereu pe picior de plecare', a declarat Marilyn Monroe.

Celebrul mic dejun al lui Marilyn, considerat pe atunci 'bizar' nu este deloc bizar în România, ci, din contră, este extrem de cunoscut. Băutura caldă preparată din lapte și ou crud, la care se adaugă miere, poartă la noi numele de 'șodou' și este folosită în tratarea cu succes a unor afecțiuni, dar și pur și simplu ca delicatesă. Conform sfatnaturist.ro, acest leac are actiune calmantă si emolientă asupra mucoaselor bucofaringiene și nazale iritate. De asemenea, prin acțiunea mierii, are efecte nutritive și eutrofice medicinale generale.

Rețetă gustoasă de șodou

Freacă bine un gălbenuș de ou cu două lingurițe de miere, una de cacao și un praf de scorțișoară. După ce s-au omogenizat, adaugă 100 ml de lapte ce a dat o dată în foc. Amestecă bine și lasă să se răcească doar câteva minute. Băutura se bea caldă.

Pentru adulți: mai poți adăuga și 2-3 linguri de rom în amestecul obținut, atunci când îl bei înainte de culcare. Te poate ajuta să dormi mai bine. Atenție, însă! Nu amesteca alcoolul cu tratamentele medicamentoase, recomandă Ajantaje.

Marilyn Monroe avea un obicei alimentar ciudat. Actrița bea șodou, extrem de popular în România și aziMarilyn Monroe avea un obicei alimentar ciudat. Actrița bea șodou, extrem de popular în România și azi

Foto: Hepta, Profimedia

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter