Mihai Trăistariu, noi declarații despre scandalul Eurovision: ”Cred că piesa pentru Roxen este deja aleasă. Noi suntem supărați că TVR a făcut totul pe ascuns”

Publicat pe

După un proces mult disputat și mediatizat de alegere a vocii care va reprezenta România la Eurovision 2020, s-a decis: Roxen va merge în marea finală din mai, de la Rotterdam. Alegerea unui nume aflat la început de drum în showbizul românesc, fără o experiență considerabilă în domeniu, a ridicat unele semne de întrebare, alimentând mai departe cotroversa din jurul modului de selecție făcut de TVR 1 în colaborare cu Global Records.

Ca în fiecare an, selectarea artistului român care va duce numele țării noastre mai departe la marea finală Eurovision a creat polemici interminabile, generând tot soiul de controverse. Anul acesta însă, controversa a fost cu atât mai mare cu cât televiziunea națională a schimbat modul de selecție a reprezentantului României la Eurovision, alegând să colaboreze cu casa de discuri Global Records.

Cele două entități au lucrat împreună pentru a selecta artistul care va merge mai departe și, după mai multe etape, comisia Eurovision a TVR a luat decizia: Roxen, o artistă tânără aflată în portofoliul Global Records, va participa în marea finală Eurovision de la Rotterdam. Artista, un nume proaspăt în peisajul muzical românesc, este originară din Cluj și cântă de la vârsta de 7 ani. Pe numele său real Larisa Roxana Giurgiu, tânăra a participat de-a lungul timpului la diverse festivaluri de muzică ușoară. Noua revelație a showbizului se poate lăuda deja cu două piese în topuri, You dont love me' feat Sickotoy şi Ce-ţi cântă dragostea'.

Cele mai mari succese la Eurovision – vocile cu experiență

Multe voci din spațiul public au contestat alegerea, fiind de părere că Roxen este o artistă mult prea tânără și neexperimentată pentru a face față unei astfel de competiții la care, de obicei, participă cântăreți consacrați. Una dintre aceste voci îi aparține lui Mihai Trăistariu, care și-a exprimat îndoiala cu privire la alegerea TVR. Culmea ironiei este că Trăistariu și Roxen au avut o interacțiune în trecut, așa cum și-a amintit artistul.

Mi-am dat seama că Roxen este, de fapt, Larisa Giurgiu, din Cluj, pe care am premiat-o la un concurs muzical, pe vremea când ea avea doar 14 ani. Și, culmea, i-am dat premiul special Mihai Trăistariu, un trofeu de excelență, pe care eu l-am acordat doar vocilor fenomen. Și chiar i-am promis atunci că vom face un duet, dar n-am mai apucat. Acum nu va mai vrea ea să cânte cu mine, vă dați seama. Mă simt puțin prost că am vorbit atât de urât despre ea, dar îmi mențin părerea că la Eurovision trebuie să meargă doar voci cu experiență. Ori ea este foarte tânără. Cele mai mari succese ale României, la Eurovision, au fost cu voci mari și consacrate. Eu, Paula Seling, Luminița Anghel, Monica Anghel', a declarat Mihai Trăistariu pentru Libertatea.

Mihai Trăistariu: «Cred că piesa câștigătoare este deja aleasă»

Cântărețul și-a exprimat părerea și legat de piesa cu care artista va pleca în finala Eurovision din luna mai. Conform noilor proceduri, acesteia i se vor compune mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în selecţia naţională din data de 1 martie.

Știu că se va organiza o preselecție de piese pentru ea, dar eu cred că piesa este decisă de mult timp. Iar compozitorii care participă la această preselecție sunt, probabil, tot producătorii de la Global Records. Eu cred că piesele sunt făcute de mult timp, nu cred că se vor compune toate acum, pe repede-înainte, în două săptămâni. Știu că va fi televoting, dar știți cum este, și televiziunea națională are nevoie de bani… Știți că, pentru Eurovision, doar taxa de participare este de 100.000 de euro, pentru fiecare țară în parte. Plus bugetul de promovare. Ce ne facem, de exemplu, dacă publicul alege o piesă proastă? Își asumă cineva asta?', a dezvăluit pentru Libertatea Trăistariu, care și-a exprimat, în același timp, regretul cu privire la schimbarea modului de selecție a reprezentantului român la Eurovision.

Artiștii au pierdut bani din cauza Eurovision

Decizia TVR de a lucra cu Global Records pentru alegerea artistului câștigător a creat rumoare în spațiul public și a indignat breasla artiștilor prin modul în care televiziunea națională a gestionat informația.

Să vă spun ce s-a întâmplat și care e durerea tuturor artiștilor, că eu sunt ca o voce pentru toți cei care voiau să se înscrie la Eurovision. În octombrie s-a comunicat oficial faptul că România va participa și anul ăsta la concurs. Că și alte țări s-au mai retras, atunci când nu le-a convenit ceva. Bun. Așadar, toți au început să se pregătească, să-și compună piese, să plătească piese. Știu un compozitor care avea patru melodii pregătite. O altă solistă a spus că și-a plătit masterizarea în America. Iar TVR a făcut această înțelegere cu Global pe ascuns și au anunțat totul cu o săptămână în urmă. Asta este, de fapt, cea mai mare supărare în rândul artiștilor. Că mulți s-au pregătit degeaba, au cheltuit bani… Trebuia totul făcut la vedere', ne-a explicat Mihai Trăistariu, care anul acesta s-a înscris ca participant pentru trei țări și așteaptă răspuns.

Mihai Trăistariu, noi declarații despre scandalul Eurovision: 'Cred că piesa pentru Roxen este deja aleasă. Noi suntem supărați că TVR a făcut totul pe ascuns'Mihai Trăistariu, noi declarații despre scandalul Eurovision: 'Cred că piesa pentru Roxen este deja aleasă. Noi suntem supărați că TVR a făcut totul pe ascuns'

Foto: PR, Facebook

Citește și: Cătălina Ponor se iubește cu Bogdan Jianu, fostul soț al Juliei Chelaru! 14 ani de prietenie, doi de dragoste

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter