Cine este Diana Alexandra Pocol, românca de 27 de ani a jucat în două filme de Oscar

Publicat pe

La doar 27 de ani, Diana Alexandra Pocol și-a văzut visul împlinit. Tânăra actriță a avut șansa să joace în „Rocketman' și „Judy', două dintre filmele premiate cu Oscar anul acesta.

Diana Alexandra Pocol, o tânără din Abrud care este actriță la Londra, a avut șansa de a străluci în două filme de Oscar, la doar 27 de ani! Absolventa Liceului de Arte „Regina Maria' Alba Iulia şi a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima' Cluj-Napoca a jucat în „Rocketman', un muzical biografic bazat pe viața iconicului artist Elton John.

„Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentaţi. A fost o experienţă uimitoare', a declarat Diana Alexandra Pocol despre „Rocketman', film premiat cu Oscar pentru „Cel mai bun cântec original' pentru piesa „Im Gonna Love Me Again', compusă de Elton John şi interpretată de Taron Egerton. În această producție, o fantezie muzicală despre viața lui Elton John (ce va avea premiera la noi pe 31 mai), actrița a interpretat rolul 'Mary', secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John a semnat primul său contract.

„Ospătărița” care a ajuns la Hollywood

Cum viața nu este niciodată ușoară pe meleaguri străine, Diana Alexandra Pocol nu a făcut excepție în momentul în care a ales să plece în Marea Britanie, unde i se oferise o bursă de studii la Academia de Muzică din Essex, unde, după 6 luni, s-a decis să aleagă această profesie. Începutul a fost greu, tânăra actriță fiind obligată să lucreze ca ospătăriță pentru a se întreține, dar ulterior a început să colaboreze cu agenții din Londra. Astfel a ajuns a ajuns să facă parte din castingul filmului „Judy', în care a jucat rolul versiunii tinere a marii actriţe Ava Gardner (un film cu o distribuție de excepție: Renée Zellweger, Rufus Sewell şi Finn Wittrock).

„Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger!”

Chiar dacă debutul artistic și l-a făcut în ultimul an de facultate, în „Nunta lui Figaro', unde a interpretat rolul Susanna, pe scena Operei Române din Cluj, Diana avea actoria în sânge. Tânăra actriță a participat în timpul școlii de două ori la Concursul Naţional de Teatru pentru Elevi „Lucian Blaga', însă a mărturisit că s-a îndrăgostit de cinematografie după ce a văzut primul film al seriei „Harry Potter'.

„Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger! În timpul vizionării, nu puteam să nu observ similitudinile dintre personalitatea mea şi personaj, iar dorinţa de a fi în locul ei a reprezentat scânteia ce m-a determinat drumul pe care sunt acum', a declarat Diana Alexandra Pocol.

Foto: Instagram 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter