Raed Arafat îndeamnă România să poarte mască de protecție: ”Să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi”

Publicat pe

Dacă la începutul pandemiei de coronavirus se considera că masca de protecție nu este obligatorie și că eficacitatea sa nu este absolută, iată că noile studii și dovezi indică opusul. Raed Arafat ne îndeamnă acum să purtăm masca de protecție, declarând că în acest fel se reduce răspândirea virusului în comunitate.

La începutul pandemiei de coronavirus, autoritățile nu au îndemnat populația să poarte masca de protecție, acest lucru fiind valabil doar pentru cei cu simptome. Pe măsură ce studiile despre comportamentul acestui virus necunoscut avansează, se fac tot mai multe constatări, unele diametral opuse celor anterioare.

Raed Arafat le recomandă acum tuturor să poarte măști, spunând că acest lucru ar ajuta la reducerea numărului de cazuri la nivel comunitar. Întrebat la DIGI 24 de ce până acum autoritățile nu au îndemnat populația să poarte mască, șeful DSU a subliniat că avem de-a face cu un virus nou, iar studiile și dovezile se schimbă de la zi la alta.

Iată mesajul integral postat de Raed Arafat pe Facebook:
'Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, aceasta fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate.

Este cunoscut faptul că nu prea găsim măști simple în piață și faptul că în cazul în care găsim prețurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă.

Va dura până ne vom obișnui cu această practică, dar din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta.

Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a orice material care poate impiedica ca particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a proteja pe alții.
Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții… puteți improviza!

Totodată dacă faceți acest lucru și va confecționați o mască acasă, nu uitați să o spălați zilnic când va întoarceți acasă, și să o călcați.
Nu uitați că numai împreună putem invinge acest virus!
'

Raed Arafat îndeamnă România să poarte mască de protecție: 'Să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi'Raed Arafat îndeamnă România să poarte mască de protecție: 'Să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi'

Foto: Hepta

Citește și: Tily Niculae a slăbit 12 kilograme în șase zile, după experiența de a naște în plină pandemie de coronavirus: 'Trec printr-un șoc posttraumatic, vreau să fac terapie'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter