Regina Elisabeta a II-a, furioasă pe angajații ei! Ce a declanșat revolta servitorilor de la Casa Regală

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a, o suverană extrem de iubită altfel, a emis recent niște prețenții care i-au nemulțumit complet pe angajații săi. Revolta acestora riscă să strice o tradiție veche de 33 de ani…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă este una dintre cele mai iubite suverane din toate timpurile, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu este momentan prea populară printre angajații ei… Care este motivul? Din cauza pandemiei, s-au schimbat puțin regulile, așadar o mare parte a personalului Reginei va trebui să stea departe de familii în perioada Sărbătorilor de iarnă…

Protestul este fără precedent

În mod tradițional, Familia Regală britanică petrece sărbătorile în Sandrigham, tradiție care a început încă de acum 33 de ani. Anual, Regina sosește acolo cu cel puțin două săptămâni înaintea invitaților ei, pentru a pune la punct toate detaliile. Evident, dat fiind că, în perioada Sărbătorilo,r Elisabeta a II-a primește mulți musafiri, membri ai familiei în special, numărul personalului deservent este pe măsură.

Deoarece anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, regulile sunt mult mai stricte, angajații Reginei Elisabeta a II-a vor trebui să rămână la Sandringham pe toată perioada Crăciunului și de Anul Nou, pentru a crea o „bulă protectoare” în jurul Reginei și al Prințului Philip, în vârstă de 94 și, respectiv, 99 de ani.

Drept urmare, staff-ul Reginei a pus la cale o mică revoltă, nu mai puțin de 20 dintre angajați refuzând să se izoleze departe de familii, de care ar trebui să stea separați toată perioada.

Citește și: Nicușor Dan a declarat că e posibil să nu mai avem târguri de Crăciun și Paște: „Direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”

Regina Elisabeta a II-a, furioasă pe angajații ei! Ce a declanșat revolta servitorilor de la Casa RegalăRegina Elisabeta a II-a, furioasă pe angajații ei! Ce a declanșat revolta servitorilor de la Casa Regală

Potrivit The Sun, o sursă din anturajul Casei Regale a declarat că protestul este „absolut fără precedent' și a adăugat că „Regina este furioasă'.

Angajații Reginei Elisabeta a II-a sunt de părere că Regina a exagerat cerându-le să rămână izolați de familie chiar în perioada Crăciunului. Dacă nu va fi găsită o soluție ocnvenabilă, Elisabeta a II-a ar putea fi obligată să petreacă Sărbătorile în Castelul Windsor, încălcând astfel o tradiție împpământenită de mai bine de trei decenii.

Regina Elisabeta a II-a, Crăciun până în februarie…

În fiecare an, la început de decembrie, Regina Elisabeta a II-a se află pe domeniul său de la Sandringham – Majestatea Sa călătorește până acolo cu trenul -, unde pregătește Crăciunul în cele mai mici amănunte, începând cu împodobirea castelului și încheind cu partida tradițională de vânătoare. Deloc de neglijat sunt și întâlnirile, prânzurile și cocktail party-urile pe care suverana Marii Britanii le are programate în această perioadă, cu această ocazie Elisabeta a II-a schimbând între 5 și 7 outfituri pe zi.

Mai mult, suverana supraveghează personal angajații care se ocupă de aranjamentele festive, decorațiunile arătând întotdeauna absolut spectaculos.

În Marea Britanie, tradiția spune că brazii de Crăciun trebuie despodobiți în ajunul Bobotezei, însă Regina Elisabeta a II-a nu se grăbește să renunțe la decorațiuni, aceasta păstrând brazii împodobiți până pe la mijlocul lunii februarie. Motivul este unul extrem de emoționant – Regele George al VI-lea, tatăl suveranei, a încetat din viață pe data de 6 februarie, la Sandringham, locul unde își aniversa întotdeauna ziua de naștere, pe 14 decembrie, înainte de a se întoarce la Buckingham. Iar Elisabeta a II-a ține să marcheze momentul în felul său…

Foarte mulți cred că poartă ghinion să păstrezi decorațiunile și brazii împodobiți mai târziu de data de 5 ianuarie sau de Bobotează (6 ianuarie), dar, după câte se vede, Regina Elisabeta a II-a nu ține cont de aceste superstiții și, în schimb, și-a creat propria tradiție de Crăciun.

Chiar dacă la Buckingham și la Castelul Windsor sunt nu mai puțin de 20 de brazi împodobiți și decorațiuni mult mai spectaculoase, din motive sentimentale, Regina este mult mai atașată de Sandringham, locul unde, în copilărie, își petrecea Sărbătorile alături de tatăl ei. Anul acesta, din păcate, din cauza pandemiei, tradiția ar putea fi întreruptă.

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter