Totul despre Volodimir Zelenski! Cum a ajuns din comediant președinte și cum a devenit inamicul nr. 1 al Rusiei: „Make love not war!“

Publicat pe

24 februarie 2022 – încă o zi neagră în istoria omenirii… Ziua în care a început un război și s-a născut încă un erou, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Un bărbat alături de care stă o femeie la fel de puternică, Olena, ale cărei cuvinte – „Voi rezista alături de soţul meu! – au reaprins flacăra speranței pentru mult încercatul popor ucrainean.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

A trecut mai bine de o lună de război în Ucraina, iar deznodământul este greu de anticipat… Numărul victimelor, atât din rândul civililor, cât și din cel al militarilor, este tot mai mare, însă ucrainenii rezistă cu stoicism și eroism asaltului rușilor, deși Kievul, alături de alte orașe strategice, este sub asediu. Toți bărbații apți de luptă, dar și femeile – pentru că 17% din armata Ucrainei e formată din femei – își apără în stradă dreptul la libertate și independență. Iar în mijlocul lor se află președintele Volodimir Zelenski, noul erou al țării, dar și al unei lumi întregi. Și nu e singur, ci sprijinit din plin de Olena Zelenska, frumoasa lui soție, care, în pofida faptului că familia lor este ținta lui Putin, a anunțat că va rămâne alături de soțul ei și de poporul ucrainean în aceste momente de cumpănă.

Totul despre Volodimir Zelenski! Cum a ajuns din comediant președinte și cum a devenit inamicul nr. 1 al Rusiei: „Make love not war!Totul despre Volodimir Zelenski! Cum a ajuns din comediant președinte și cum a devenit inamicul nr. 1 al Rusiei: „Make love not war!

„Make love not war! a devenit laitmotivul comentariilor din social media

Cu toate că face față extrem de greu aparatului propagandistic rusesc și intoxicării cu fake news la care este supusă întreaga planetă, Volodimir Zelenski reușește să-și informeze milioanele de susținători de toate naționalitățile, în timp real, prin intermediul social media despre desfășurarea războiului din Ucraina. Mesajele de susținere, în număr impresionant, dovedesc că în Ucraina s-a născut un nou erou… Dar cel mai impresionant este, poate, faptul că mottoul „Make love not war! a devenit laitmotivul comentariilor din social media. Tocmai de aceea, azi vom vorbi mai puțin despre război și mai mult despre povestea de dragoste a președintelui ucrainean. Un bărbat care-și iubește infinit soția și copiii, dar în egală măsură poporul.

Citește și: Zelenski doreşte încheierea unui acord pentru protejarea limbii române în Ucraina:”Românii sunt a doua minoritate”

Citește și: Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia:„Avem o nouă rundă de negocieri. Cerem obligatoriu…'

Citește și: Marius Elisei a avut alopecie, boala de care suferă soția lui Will Smith. Oana Roman:„Lupta a fost foarte grea'

Citește și: Romanița Iovan, adevărul despre relația cu Irinel Columbeanu, de acum 30 de ani:”O să combat o prostie și o inepție”

Volodimir Zelenski, comediantul devenit președinte

Volodimir Zelenski (44) a devenit președinte acum trei ani, cu promisiunea că va pune capăt războiului cu separatiștii susținuți de Moscova. Și dacă mulți credeau atunci că este doar un joc al circumstanțelor, iată că actualul președinte al Ucrainei a dovedit din plin contrariul. Totul a început ca o glumă, venită din gura unui comediant destul de popular la vremea aceea, care, pe 31 decembrie 2018, și-a anunțat candidatura la prezidențiale: „Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!.

Și cum să fi fost luat în serios, când formațiunea sa politică se numește, precum sitcomul în care a jucat, Partidul Slujitorul Poporului? „Cel mai probabil, dacă îl voi întâlni pe dl Putin îi voi spune așa: Ei bine, în sfârșit ne-ați dat înapoi teritoriile. Câți bani sunteți dispus să dați drept compensație pentru faptul că ne-ați luat teritoriile și ați sprijinit oamenii care au participat la agravarea conflictelor în Crimeea, Donbas și i-ați ajutat pe această cale îngrozitoare, crudă și dezgustătoare?, spunea Zelenski pe 31 martie 2019.

Zelensli a devenit faimos jucând în comedia TV „Sluga poporului

Fostul actor a devenit faimos jucând în comedia TV „Sluga poporului rolul unui profesor de istorie cinstit și naiv care devine președinte după ce un elev îi publică o tiradă anticorupție care se viralizează. Campania sa, ce a exploatat povestea din film, înfățișându-l ca un om simplu care îi înfruntă pe politicienii corupți, a ajuns însă la inimile tuturor. Zelenski a câștigat alegerile cu un scor covârșitor, 73% din voturi, promițând să lupte împotriva corupției și să aducă pacea în estul țării.

Nimeni nu ar fi crezut cu niște ani în urmă că un fost comediant, producător de filme și scenarist va fi președintele țării și, mai mult, președintele țării pe timp de război, dar iată că Zelenski se achită cu succes de cel mai greu rol al vieții sale. A fost dezavuat și ironizat, dar să nu uităm că Ronald Reagan, cel de-al 40-lea președinte al Statelor Unite și unul dintre cei mai apreciați oameni de stat, a fost actor… Acum, inclusiv Putin, care cândva s-a distrat în public la unul dintre spectacolele lui Zelenski, îl ia cât se poate de în serios. Pentru că azi actorul de comedie a devenit erou principal într-un film de război.

Povestea de dragoste cu soția lui, Olena

Olena Kiyashko (44) s-a născut în orașul Krivoi Rog, la fel ca și soțul ei. Destinele lor s-au împletit însă ceva mai târziu, deși cei doi, de aceeași vârstă, au fost colegi de școală, în ciclul gimnazial. Cu toate acestea, Volodimir și-a cunoscut viitoarea soție mult mai târziu, pe vremea când deveniseră studenți. La fel ca el, Olena a studiat arhitectura la Facultatea de Inginerie Civilă, dar ulterior şi-a abandonat cariera în domeniu pentru a i se alătura lui Zelenski la compania de producţie TV Kvartal 95, înfiinţată de acesta.

Olena s-a bucurat de mult succes în calitate de producătoare TV şi scenaristă, în timp ce soţul ei a devenit faimos ca actor de comedie. Volodimir și Olena s-au întâlnit întâmplător, pe când aveau 17 ani, și relația lor a debutat cu o invitație la film din partea lui.

Povestea lor de dragoste s-a dezvoltat la fel de rapid precum a început, la scurt timp după ce deveniseră un cuplu el propunându-i să se mute împreună. Cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit însă abia după 8 ani, în 2003, deoarece Volodimir nu se simţea pregătit pentru însurătoare şi nici nu-şi dorea să devină tată prea curând. El și-a propus să se concentreze pe carieră, lucru acceptat de Olena, care l-a sprijinit permanent. Când a venit timpul, în viața lor au sosit însă și copiii, acum cuplul având o fată, Oleksandra, de 17 ani, şi un băiat, Kyrylo, de opt ani.

Din 2019, de când Volodimir Zelenski a devenit preşedintele Ucrainei, Olena a renunţat la jobul în domeniul producţiei TV şi a devenit consultantul lui de imagine. În paralel, soția președintelui s-a dedicat unui număr mare de cauze umanitare şi sociale. Iar acum, îi este alături soțului ei, ea refuzând să părăsească Ucraina la izbucnirea războiului.

Volodimir Zelenski, inamicul public numărul 1 al Rusiei

În acest moment, Volodimir Zelenski este inamicul numărul 1 al Rusiei și, cu precădere, al președintelui Putin, riscând să fie asasinat în orice moment, după cum susțin serviciile secrete occidentale. Cu toate acestea, președintele Ucrainei a decis să rămână în mijlocul evenimentelor, alături de familia lui.

La o zi după începerea războiului, Zelenski spunea, într-un mesaj video, că ruşii „vor să distrugă Ucraina politic prin doborârea şefului statului. „Eu stau în cartierele guvernamentale împreună cu alţii. Inamicul m-a desemnat ca ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi. Cu toate acestea, în timp ce Putin transmite mesaje televizate din reședința sa super securizată, Zelenski își face auzită vocea din stradă, din mijlocul oamenilor.

Împreună la bine și la rău

Ucraina a rezistat cu eroism în fața atacurilor rusești, tot mai intense, încă din prima zi, iar pagubele produse de bombardamentele rușilor sunt incomensurabile… Asta în timp ce declarația ministrului de Externe rus Serghei Lavrov, care a afirmat că un al treilea război mondial va fi nuclear, dă fiori reci lumii întregi.

Sprijinul extern venit din partea marilor puteri și a țărilor aflate în proximitate, dar și valul imens de empatie și solidaritate sunt primite cu recunoștință de ucraineni, care își vor apăra, cu siguranță, independența cu prețul vieții. Până în ultima clipă. Începând cu președintele lor, care este susținut din plin de Prima Doamnă. Olena, la fel ca și soțul ei, și-a făcut vocea auzită în social media încă de la începutul războiului.

„Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți, a scris Olena Zelenska, pe 25 februarie.z

Mesajele emoționante transmise de Prima Doamnă a Ucrainei

În a șaptea zi de război, Prima Doamnă a Ucrainei a postat pe contul ei de Instagram un film tulburător, cu imagini dureroase surprinse de la începutul invaziei ruse. Clădiri bombardate, mame și copii în adăposturi, coameni disperați, răniți și înfometați căutând ajutor, soldați care își apără țara cu prețul vieții…

„Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care trebuie să îl vadă lumea – suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în adăposturi în fiecare noapte și să lupte cu inamicul de sub zidurile caselor lor. Ucraina e o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat noi mai întâi. Dar nu vom renunța. Lume, privește: luptăm și pentru pacea din țările voastre. O lume pe care toți ne-o dorim mai bună, dar care, într-o fracțiune de secundă, ar putea să nu mai fie…

Sursa foto: Hepta, Profimedia, Instagram

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter