Trecutul neștiut al lui Ion Țiriac. Unul din cei mai bogați români a fost sărac-lipit. S-a angajat la 13 ani ca să nu moară de foame

Publicat pe
Trecutul neștiut al lui Ion Țiriac. Unul din cei mai bogați români a fost sărac-lipit. S-a angajat la 13 ani ca să nu moară de foameTrecutul neștiut al lui Ion Țiriac. Unul din cei mai bogați români a fost sărac-lipit. S-a angajat la 13 ani ca să nu moară de foame

Cu o avere de peste 1 miliard de dolari, multă vreme fruntaș în topul celor mai bogați români, e greu de crezut că Ion Țiriac a fost vreodată sărac. Fostul tenismen a avut greutăți financiare atât de mari, încât, alături de întreaga familie, în copilărie făcea foame. În plus, a rămas orfan de tată pe când avea doar 10 ani.

Ion Țiriac este în topul celor mai bogați români, fiind detronat de pe locul 1 abia toamna aceasta, de către un magnat din domeniul IT. Cu o avere de peste 1 miliard de dolari, fostul tenismen este în continuare o forță la cei 80 de ani ai săi. Așadar, cu greu ai crede că a existat o vreme în care Țiriac nu doar că nu era prezent în niciun top, dar abia avea ce mânca.

Trecutul nebănuit al lui Ion Țiriac. A avut o tinerețe grea

Ion Țiriac a avut o copilărie și o adolescență foarte complicate și pline de greutăți. Până să se ridice prin tenis, omul de afaceri a dus o viață grea, în care procurarea hranei era principalul obiectiv. Omul de afaceri și-a trăit copilăria și adolescența într-o perioada grea pentru România, astfel că în anii 50 abia avea ce mânca/

Vremurile alea n-ar trebui sa se intoarca niciodata. Atunci s-a facut foamea. Dupa aia nu s-a mai facut foamea pana in ziua de astazi in tara asta', a declarat Țiriac la un moment dat.

M-a ajutat foamea. E greu sa va spun eu, pentru ca e greu sa va identificati cu anii 50, cum faceai sa obtii un colac sau o bucata de paine. Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri. Primele comerturi pe care le-am facut era sa iei de la Moscova doua ceasuri Pobeda si sa le vinzi in tara cu 2 lei, iar cu 2 lei sa cumperi 4 sticle de coniac si sa le vinzi la Moscova cu 6 lei si asa mai departe', a explicat Ion Țiriac pentru Libertatea.

Ion Țiriac a trebuit să se angajeze la o fabrică de camioane pe când avea doar 13 ani, la trei ani după ce a rămas orfan de tată, decedat la doar 49 de ani în urma unor complicații medicale.

'Acolo a fost şi perioada foarte grea, atunci când acea femeie extraordinară, maică-mea, a tinut doi copii, singură, fără venituri. Ne-a crescut cu litera legii, cu frica celui de sus, dar şi a celui de jos', a declarat acum ceva vreme magnatul.

Foto: Hepta, arhiva VIVA!, Libertatea 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter