Cum se calculează ascendentul zodiei și cum te influențează

Publicat pe

Cum se calculează ascendentul zodiei? Ce tip de primă impresie faceți? Semnul ascendent în astrologie, cunoscut și ca ascendent, este responsabil pentru primele impresii. 

Modul în care acționezi în mod natural și spontan este simbolizat de semnul care se ridică la momentul nașterii tale. Semnul ascendent determină, de asemenea, aspectul și comportamentul unei persoane și este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când interpretăm o diagramă de naștere. 

Cum se calculează ascendentul zodiei

Ascententul se identifică cu punctul cel mai estic din astrograma natală a unei persoane. Se poate spune că punctul ascendentului se află în dreptul orei 9 de pe un ceas. Astfel, dacă acest punct este în dreptul zodiei Scorpion, vom spune că nativul are Ascendentul în zodia Scorpion.

Pentru cei care deja îşi cunosc Descendentul zodiacal, vă puteţi afla Ascendentul, astfel:

 • Ascendent în Berbec – Descendent în Balanţă
 • Ascendent în Taur– Descendent în Scorpion
 • Ascendent în Gemeni – Descendent în Săgetător
 • Ascendent în Rac – Descendent în Capricorn
 • Ascendent în Leu – Descendent în Vărsător
 • Ascendent în Fecioară – Descendent în Peşti
 • Ascendent în Balanţă – Descendent în Berbec
 • Ascendent în Scorpion –  Descendent în Taur
 • Ascendent în Săgetător – Descendent în Gemeni
 • Ascendent în Capricorn – Descendent în Rac
 • Ascendent în Vărsător – Descendent în Leu
 • Ascendent în Peşti – Descendent în Fecioară

Pentru a calcula Ascendentul, puteţi folosi un calculator online. Există trei elemente care sunt foarte importante pentru a se putea calcula cu exactitate Ascendentul, şi anume data, ora şi locul naşterii.

Utilizați următorul ghid pentru a determina ce tip de primă impresie faceți și pentru a descoperi modul în care semnul ascendent vă influențează aspectul și dispoziția generală.

Cum te influențează ascendentul 

Berbec

Persoana care are Berbecul în ascendent este rapidă și directă. Acești oameni sunt extrem de competitivi și au o dorință intensă de a câștiga. Au puțină răbdare pentru oamenii care sunt înceți și indeciși. 

Indivizii cu ascendent în Berbec au, de asemenea, un temperament coleric.  Sunt cel mai independent și mai autosuficient semn din zodiac.

Trăsăturile faciale pronunțate și cicatricile sau semnele de pe față sau cap sunt, de asemenea, caracteristice acestui ascendent. Leziunile la nivelul feței sunt frecvente în cazul creșterii individului Berbec. Această persoană tinde să aibă un corp puternic și o structură atletică.

Taurul

Persoana cu ascendent în Taur tinde să aibă o voce plăcută. De asemenea, el sau ea tinde să aibă un apetit puternic și poate consuma excesiv mâncare și băutura sau alte plăceri senzuale. 

Persoana care are un ascendent Taur este, în general, liniștită, cu toate acestea, temperamentul său poate fi violent dacă este împins la o extremă. Acești oameni sunt hotărâți, răbdători și posedă mai multă rezistență decât majoritatea. El sau ea are o personalitate plăcută și tinde să fie afectuos.

Gâtul este de obicei scurt și gros, iar umerii sunt largi și pătrați. 

Citește și: Femeia Taur – trăsături ale zodiei și temperament. Cu cine e compatibilă

Gemeni

Comunicarea este importantă pentru această persoană și poate fi extrem de vorbăreț. Tinde să fie un șef al tuturor meseriilor și stăpânul nimănui; acest lucru se datorează în parte curiozității naturale a acestui semn individual în ascendent. El sau ea este de obicei fermecător și spiritual și îi place să interacționeze cu oamenii.

Datorită abundenței energiei nervoase și a incapacității de a sta liniștită, persoana cu ascendent în Gemeni este, de obicei atletică și are rareori probleme de greutate.

 El sau ea poate, de asemenea, să gesticuleze frecvent cu mâinile atunci când vorbește.

Rac 

Emoțiile și sentimentele joacă un rol important în viața ascendentului în Rac. El sau ea este defensivă și, de obicei, se retrage la primul semn de respingere. 

Posesiv și lipicios, această persoană are tendința de a se ține prea strâns de cei dragi și de trecut. Atitudinea lui sau a ei este de obicei timidă și supusă.

Picioarele tind să fie scurte și îndesate. Femela cu ascendent în Rac tinde să fie voluptoasă, chiar și atunci când nu este supraponderală.

Citește și: Bărbatul Rac – trăsături ale zodiei și temperament. Cu cine este compatibil

Leu

Are de obicei o dispoziție însorită și un caracter puternic. Acești oameni posedă o personalitate magnetică și, de obicei, sunt destul de populari. El sau ea tinde să fie demonstrativ și generos, precum și  puternic și ostentativ. Aceastei persoană îi place să fie centrul atenției și este de obicei sufletul petrecerii.

Citește și: Bărbatul Leu – trăsături ale zodiei și temperament. Cu cine este compatibil

Fecioara

Este de obicei autocritică și critică față de ceilalți. Adesea, acești oameni suferă de sentimente de inferioritate și tind să fie prea duri cu ei înșiși. Persoana cu ascendent în Fecioară este de obicei conservatoare, tactică și modestă. 

Acești oameni au tendințe perfecționiste și se pot îngrijora prea mult pentru detalii minuscule, nereușind să vadă imaginea de ansamblu. 

Balanță

Are o nevoie puternică de a menține echilibrul și armonia. Oamenii care au ascendent în Balanță sunt extrem de sensibili la mediul înconjurător și sunt incapabili să funcționeze corect atunci când se confruntă cu tulburări sau discordii. 

El sau ea este politicos, plăcut și își face prieteni ușor. Persoana cu ascendent în Balanță iubește viața și arta și tinde să aibă gusturi scumpe.

Scorpion

Când Scorpionul este ascendent, persoana tinde să fie puternică, secretă și intensă. Acești oameni sunt suspicioși față de ceilalți și se deschid rar până când este sigur că cealaltă persoană poate avea încredere. Este extrem de concentrat și determinat. 

Această persoană are talentul de a descoperi secretele altor persoane, însă puțini oameni îl cunosc cu adevărat.

Această persoană prezintă rareori emoție și tinde să aibă o expresie facială imobilă.

Citește și: Bărbatul Scorpion – trăsături ale zodiei și caracteristici. Cu cine e compatibil din zodiac

Săgetător

Persoana cu ascendent în Săgetător îi place să fie în preajma oamenilor, cu toate acestea, are o mare nevoie de libertate și independență. Această persoană adoră să călătorească și este mereu în căutarea unei noi aventuri. 

El sau ea tinde să-și facă prieteni cu ușurință. Este o persoană nerăbdătoare, impulsivă și schimbătoare. Onestitatea sinceră este, de asemenea, o trăsătură comună a individului cu ascenden în semnul  Săgetătorului.

Capricorn

O personalitate serioasă și melancolică este caracteristică individului cu ascendent în semnul Capricornului. Acești oameni tind să fie prudenți în relațiile lor cu alți oameni și tind să-și aleagă prietenii pe baza statutului sau a bogăției. 

El sau ea este ambițios și extrem de orientat spre carieră, hotărât să reușească. Persoana cu ascendent în Capricorn are un simț al umorului sec, care este adesea subestimat și o latură pasională, care este arătată pentru foarte puțini.

Vărsător

Persoana cu ascendent în Vărsător este distanțată și detașată din punct de vedere emoțional, cu toate acestea, este bună și tolerantă. 

Această persoană are un interes real pentru umanitate și îi place să interacționeze cu oamenii la un nivel superficial. 

Individul Marte în Vărsător tinde să se teamă de intimitate și se poate retrage atunci când cineva încearcă să se apropie prea mult. El sau ea are o mentalitate deschisă și intelectuală.

Pești

Sentimentele sunt foarte profunde odată cu creșterea individuală a Peștilor, iar emoțiile sunt întotdeauna aproape de suprafață. Natura este subtilă și această persoană este rareori agresivă. 

Persoana care are ascendent în Pești este idealistă și vrea să creadă ce e mai bine despre ceilalți, refuzând adesea să vadă realitatea. 

Această persoană este adesea înșelată din cauza naturii sale pline de inimă și a dorinței de a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Află și ce inseamna cand te uiti la ceas la ora fixa

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter