Silvia Postolatiev:

Originară din Chișinău, Silvia Postolatiev face parte din primul val de bloggeri de fashion de la noi.  Pasionată de arta vizuală, blonda cu ochii albaștrii a cucerit internetul încă de acum câțiva ani cu fotografiile postate pe rețelele de socializare, dar și pe blogul personal, postolatieva.com. Descoperă ce ar face dacă mâine ar dispărea internetul sau ce cheltuieli presupune meseria de blogger.

 

Cum ai făcut primii bani din online și pe ce i-ai cheltuit?

Nu îmi amintesc exact care au fost primii bani obținuți din colaborările pe blog, asta se întâmpla acum 5-6 ani. Însă, probabil, a fost o campanie sau o acțiune de product placement. Nu i-am cheltuit pe ceva anume, pur și simplu s-au evaporat 🙂

Ce faci dacă mâine dispare internetul?

Uneori îmi trec și mie prin minte asemenea posibilități și constat cu oarecare tristețe cât de dependenți suntem de internet. De aceea încerc să petrec cât mai mult timp offline, să mă bucur de prezența celor din jurul meu și să las cât mai mult gadget-urile deoparte. Dacă brusc ar dispărea lumea virtuală, ar trebui probabil  să mă reprofilez  din punct de vedere profesional, însă nu radical. Dar, cu siguranță, acest lucru mi-ar afecta activitatea.

Ce cred părinții despre ocupația ta?

Inițial am avut norocul că părinții mei nu aveau  nici măcar un calculator în casă și, pe moment, am crezut că sunt „safe' J. Însă, de când telefoanele smart  au devenit super accesibile, nu am mai avut scăpare și  nu am mai putut să mă „ascund”. Deși sunt fotograf la bază, activitatea mea ca online influencer îmi acaparează tot mai mult timp, iar Google-ul nu iartă nimic. Drept urmare mama, mai nou, mă urmărește pe Instagram și Youtube, deși habar nu am cum a reușit să își facă cont de una singură! I-am explicat într-un final cum funcționează lucrurile și reacția ei a fost una pozitivă, este mândră de mine, ca orice mamă 🙂

Ai primit propuneri indecente online?

Mereu primesc mesaje de acest gen pe toate canalele de comunicare, preponderent de la partea masculină, însă, de cele mai multe ori, nici nu ajung să le citesc, iar cele care par dubioase rău, le dau direct „block' și „delete'. Nu mă stresează ideea în sine, mi-am asumat acest „job” cu bune și cu rele.

Ce cheltuieli lunare presupune meseria de blogger?

Nu pot spune că există niște cheltuieli lunare fixe, mai degrabă există niște investiții. Ca orice pasiune transformată în business, aceasta presupune foarte multă muncă, pasiune, perseverență, creativitate și investiții periodice în echipamente, servicii, oameni.  Mai e nevoie să spun că dacă vrei să performezi în acest domeniu, trebuie să dispui de cele mai noi tehnologii și gadget-uri? De asemenea, relațiile pe care le clădești cu colaboratorii tăi sunt esențiale. Fie că vorbim despre branduri sau membri ai echipei tale, fără de care nu ai putea să o scoți la capăt.

Citește și:

Dacă internetul ar dispărea, Alina Ceușan spune că s-ar apuca să scrie o carte

Ioana Dumitrache: „Tata nu înțelege nici acum cu ce mă ocup'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro