Abuz emoțional în cuplu? Specialiștii te ajută să identifici semnele

Publicat pe de Catalina Cristescu

Crezi că numai abuzul fizic este periculos? Mai există și o altă formă de abuz, uneori subtilă: abuzul emoțional! Uite cum știi dacă ți s-a întâmplat.

Abuzul emoțional îmbracă nenumărate forme și nuanțe, extrem de variate: critica, denigrarea, intimidarea, dominarea, jignirea inclusiv porecle, așteptări exagerate, manipularea și instabilitatea emoțională, instabilitatea la nivel de comportament, izolarea de prieteni și familie, ignorarea, indiferența, respingerea, amenințarea verbală.

Citește și:

Te simți stresată? Fă curățenie în casă! Reduce anxietatea și e ca o formă de meditație

4 metode să faci față unui partener de cuplu egoist

Abuz emoțional este când un partener îl obligă pe celălalt să facă anumite lucruri din teama că i se retrage iubirea, folosindu-se de un sentiment de vină sau de anumite frici și complexe ale persoanei.

Abuzatul este de vină mereu pentru tot, e tratat ca un inferior, părerile lui nu contează niciodată.

Poate fi controlat și financiar și să primească serioase crize de gelozie, tot cu rol de control.

O formă de abuz emoțional este și neimplicarea reală în relație. Individul nu ține cont de nevoile și emoțiile celuilalt, ba chiar contactul fizic este redus, fiind mereu ocupat și distras de lucruri diverse.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter