Cum îți scoți din minte o melodie care te obsedează

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ți-a plăcut mult și o ascultai pe repeat, dar acum te enervează îngrozitor! Cum îți scoți din minte o melodie care te obsedează.

A fost hit și acasă, la birou, pe telefon o ascultai continuu. Ai fost în oraș cu prietenii, iar melodia din bar ți s-a întipărit în minte.

Recunoaște, e oribil să îți sune într-una în minte aceeași melodie, și efectiv să nu știi cum să o oprești… Nu te panica, există o soluție!

Citește și:

Nu ții minte nume sau ce citești? 2 trucuri pentru o memorie mai bună

Fii deșteaptă! 3 forme de manipulare de aplicat cu soțul, copilul sau șeful

Cum îți scoți din minte o melodie care te obsedează

Dacă a fost preferata ta, în mod cert cunoști fiecare vers al acelei melodii. Intră la categoria de enervante care te obsedează? Caută pe internet ultima strofă.

Creierul din fericire poate fi educat și manipulat la modul pozitiv, iar când și-a îndeplinit o misiune stochează informația fără să o mai readucă obsesiv în prezent.

De câte ori te trezești că începi să cânți melodia cu pricina, repetă rar în gând ultimele versuri. Așa creierul va înțelege că melodia s-a încheiat și va înceta să te mai chinuie cu ea.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter