Cum să treci mai ușor peste vremea rea

Publicat pe

Lunile de iarnă sunt lungi, întunecoase și plictisitoare. În această perioadă, ai putea dezvolta obiceiuri nesănătoase. Nu este în regulă nici să stai prea mult timp cu nasul în telefon, nici să dormi prea mult. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să ieși din monotonie: 

Activități pentru interior

Când afară e viscol sau mult prea frig pentru a ieși din casă, va trebui să găsești cele mai bune idei pentru a te distra în propria locuință. Nu este nimic greșit să stai pe net sau să te joci pe consolă sau la calculator. Poți descoperi, însă, și alte lucruri foarte plăcute. Unele dintre ele ar putea deveni noile tale hobbyuri. Iată sugestiile noastre: 

  •  Învață lucruri noi: să gătești, să faci bijuterii, să construiești machete, să pictezi, să înveți o limbă străină, să folosești un program de editare foto-video sau chiar să croșetezi. Sunt atâtea lucruri pe care nu le cunoști, dar pe care le poți face. Totul ține de tine și de dorința ta de a face ceva cu adevărat nou. 
  • Uită-te la cât mai multe documentare, filme, seriale. Experiența va fi mult mai intensă și agreabilă, dacă vei avea un televizor LED de ultimă generație. Cititul rămâne, de asemenea, o opțiune excelentă pentru serile lungi de iarnă. 
  • Nu uita să faci mișcare. Chiar dacă este mai greu să ieși la alergat în parc iarna, îți poți face un abonament la sală. Acum este un moment numai bun pentru a lua primele lecții de yoga. 

Activități pentru exterior

Aerul proaspăt, lumina soarelui și mișcarea sunt foarte importante pentru sănătatea ta. Așa că trebuie să îți faci curaj și să ieși din casă, măcar în zilele mai puțin friguroase. Specialiștii recomandă cel puțin o oră de mișcare în fiecare zi, așa că e bine să le urmezi sfaturile chiar și pe timp de iarnă. Iată ce ai putea să faci: 

  • Practică un sport de iarnă: aici nu intră doar schiatul, snowboardingul și patinajul, ci și mersul cu sania sau bătăile cu bulgări de zăpadă. O excursie la munte nu are cum să fie o idee rea. 
  • Pleacă într-o vacanță în străinătate: dacă vrei soare, poți căuta o destinație exotică precum Dubaiul, unde te vei bucura de foarte mult soare. Dacă bugetul este mai mic, acum e momentul potrivit să pleci în Europa. Prețurile biletelor de avion sunt mult mai mici în această perioadă a anului și, în câteva ore, te poți plimba pe străzile unor orașe precum Roma, Paris, Londra sau Madrid. 
  • Poți descoperi locuri noi chiar și în orașul în care locuiești sau prin împrejurimi. Cu siguranță n-ai apucat să te plimbi chiar peste tot. Nu ai nevoie decât de o zi în care temperaturile să fie mai prietenoase pentru a începe aventura.

Activități pentru a uita de plictiseală

Pentru a ieși din monotonie, ai nevoie și de oamenii potriviți alături. Familia și prietenii te vor ajuta să treci mult mai ușor peste zilele mohorâte. Încearcă cât mai mult să interacționezi direct cu ei. Iată cum: 

  • Organizează o petrecere sau o cină la tine acasă. Chiar dacă Revelionul abia a trecut, cu siguranță vei găsi destule persoane apropiate, dornice să te vadă și să își petreacă timpul alături de tine. Puteți să jucați cărți sau rummy sau un board game, important este să vă distrați. 
  • Tot acum este o perioadă numai bună să îți pui la punct un nou plan de afaceri. Te poți gândi cum să începi o mică afacere și să faci primii pași. Caută ideea și vezi de ce ai avea nevoie pentru a o pune în practică. 

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care te pot ajuta să uiți de iarnă. Dacă le vei pune în practică, sunt șanse mari să ajungi să iubești acest anotimp. 

Sursa foto: pixabay.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Evomag

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter