Cum treci peste o despărțire. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Publicat pe

Cum treci peste o despărțire? Și mai important, în cât timp? O despărțire poate fi dificilă, indiferent de situație. Fiecare se simte diferit atunci când trece printr-o despărțire. Este normal să te simți trist, furios sau dezamăgit după o despărțire – mulți oameni se simt așa!

Uneori, trebuie să ai grijă de tine însuți și există lucruri pe care le puteți face pentru a face lucrurile mai ușor de gestionat. Trebuie să faci lucruri cum ar fi să ieși cu prietenii, să mănânci sănătos și să dormi mult.

Este în regulă să te simți trist după o despărțire și poate dura ceva timp să treci peste pierderea unei relații. 

Cum treci peste o despărțire

După o despărțire, mulți oameni experimentează o serie de sentimente dificile, cum ar fi tristețea, furia sau vinovăția, care pot duce la sentimentul de respingere, confuzie sau singurătate. S-ar putea chiar să te simți ușurat, ceea ce poate fi la fel de confuz.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Unii oameni au senzația că lumea lor s-a întors cu susul în jos și că lucrurile nu vor mai fi niciodată bune. Mulți oameni se pot simți neliniștiți, își pierd pofta de mâncare și au mai puțină motivație sau energie pentru a face lucruri. Ar putea fi tentant să încerci să treci rapid peste o despărțire, dar este nevoie de puțin timp, muncă și sprijin.

Câteva lucruri care să te ajute după o despărțire:

Acordă-ți puțin spațiu. Nu trebuie să excluzi fostul partener din viața ta, dar ar putea fi util să încererci să eviți persoana respectivă pentru o perioadă de timp după despărțire – acest lucru poate însemna și online.

Păstrează-te ocupat. S-ar putea să te trezești cu prea mult timp liber, mai ales în weekend-uri. Planifică din timp și fă lucruri care îți plac de obicei.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Fă-ți timp pentru tine. Fă lucruri pe care le găsești relaxante, cum ar fi vizionarea unui film, cântatul sau ascultatul de muzică, meditația, cititul sau sportul.

Vorbește cu prietenii și familia și cu alte persoane care te pot sprijini. Este în regulă să vrei puțin timp pentru tine, dar faptul de a petrece timp cu persoane care te sprijină, te ajută să îți distragi mintea și să ai o altă perspectivă.

Nu consuma alcool și substanțepentru a face față durerii. Deși acestea te pot ajuta să te simți mai bine la început, efectele ulterioare te vor face să te simți mult mai rău.

Acordă-ți timp pentru a face față schimbărilor după o despărțire.

Dormi în mod regulat și să fă sport. Mergi la un psiholog.

Lucruri pe care să le ții minte

Ceea ce simți acum nu va dura o veșnicie. Este posibil să dureze ceva timp pentru a trece peste și recunoaște că vor exista întotdeauna zile bune și zile proaste.

Dacă ai pus capăt relației nu înseamnă neapărat că decizia de despărțire este mai ușoară.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Dacă cineva a pus capăt relației cu tine nu înseamnă că este ceva în neregulă cu tine. Încearcă să nu o iei personal, pentru că despărțirile se întâmplă tot timpul.

Este mai bine să nu fii într-o relație decât să fți într-o relație proastă – nu uita, nu trebuie să fii într-o relație pentru a te simți fericit și împlinit.

Mulți oameni se simt supărați sau furioși în această perioadă. Asigură-te întotdeauna că ești în siguranță în modul în care îți exprimi sentimentele.

Epilare acasă – cele mai bune metode

Nu te simți jenat sau nu îți face griji cu privire la modul în care situația va fi văzută de ceilalți. Acum este momentul să te concentrezi asupra ta.

Vezi aspectele pozitive dintr-o despărțire. Poți învăța mai multe despre tine și despre ceea ce îți dorești în relațiile viitoare.

Amintește-ți că poți trece peste o despărțire și poți ieși mai puternic din toată această poveste. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter