De ce să vorbești cu bebelușul tău încă din burtică

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ai văzut asta în filme sau la mamele foarte entuziasmate, însă la mijloc este o bază științifică. De ce să vorbești cu bebelușul tău încă din burtică.

Probabil știi deja că starea pe care o are mama o transferă și bebelușului din burtă. Culmea, efectele sunt vizibile și după naștere.

De exemplu, o mamă care în timpul sarcinii a fost foarte stresată, a avut greutăți sau multe supărări, va avea un bebeluș agitat, irascibil, cu somn dereglat.

Citește și:

De ce consumul moderat de alcool te face să trăiești mai mult

Nu mai dormi în poziție fetală! Intensifică o stare cu care te lupți zilnic

Iar lucrurile merg mai departe de atât. Dacă îți dorești un copil sociabil, care ulterior să nu aibă tulburări de vorbire, pur și simplu stai de vorbă cu el (cu o voce caldă) cât mai mult când e la tine în burtică.

Copilul nenăscut aude sunete, recunoaște vocea mamei și este foarte reactiv la ceea ce se întâmplă în lumea exterioară uterului.

Dacă te-am convins de ce să vorbești cu bebelușul tău încă din burtică, asta e grozav! Și îți mai oferim un truc.

Atunci când ești însărcinată mănâncă muuuulte fructe și legume, mai tarziu copilul tău nu va mai fii așa de mofturos cu alimentele pe care care deja le cunoaște.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter